Als gezamenlijk initiatief van Staatsbosbeheer, de KNHS, hippische ondernemers, ruiters en menners houden zij, als gebruikers van de ruiter-en menpaden op de Strabrechtse Heide op zaterdag 9 november een adopteer je route-dag om de aanwezige routes toegankelijk, veilig en mooi te houden.

De natuur waarin men dagelijks te paard van kan genieten heeft ook zorg en onderhoud nodig. Terreinbeheerders kregen tot een paar jaar geleden subsidie van de overheid waarmee vele kilometers aan ruiter-en menpaden aangelegd en onderhouden konden worden.

Inmiddels is de wijze van subsidiëring voor recreatie in de bos en natuurgebieden veranderd en zijn er nog maar beperkte financiële middelen om deze voorzieningen in stand te houden. Dit betekent dat daar op een andere manier oplossingen voor gevonden moeten worden.  Gebruikers willen hier graag een steentje aan bijdragen. Daarom heeft de KNHS het initiatief  'Adopteer je route' in het leven geroepen.

Met Adopteer je Route-vragen worden ruiters, menners en ondernemers gevraagd om mee te helpen met het onderhoud hun favoriete buitenrijgebied. Vele handen maken licht werk en daarmee wordt flink op de onderhoudskosten bespaard. Bovendien is het de perfecte kans om gezamenlijk de routes in de eigen omgeving in stand te houden en waar nodig tips en feedback te geven op de mogelijkheden om paard te rijden in het gebied.

Op zaterdag 9 november van 10.00 tot 14.00 uur is de onderhoudsdag voor het opruimen van losliggende stenen, takken en zwerfafval op alle ruiter-en menpaden op de Strabrechtse Heide. Maar er vinden ook lichte snoeiwerkzaamheden plaats, verbetering van de afwatering en controle van de routeaanduidingen.

Om 10.00 uur start de onderhoudsdag bij Manege Meulendijks in Heeze.

Er wordt dan uitleg gegeven over wat er deze dag te doen is en waar. Daarna zullen in groepjes de onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar bij één van de start locaties; info@manegedemolenberg.nl of info@manegemeulendijks.com.


Trefwoorden: manege meulendijks staatsbosbeheer knhs
Geplaatst

maandag 21 oktober 2019 | 11.30 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 09 november 2019 | 16.20 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub