Op woensdag 23 oktober lanceerde de lokale media-instelling SIRIS officieel en feestelijk haar app voor smartphones en tablets.

Dat gebeurde tijdens de SIRIS-businessclubbijeenkomst in Veterinair Centrum Someren.

Op zaterdag 25 mei nam SIRIS-penningmeester Marc Jeuken tijdens de Roadshow van de Rabobank Clubkas Campagne in Someren een cheque in ontvangst.

De opbrengst zou in zijn geheel gebruikt worden voor één van de de geplande projecten van 2019: een SIRIS-app.

Als lokale publieke media-instelling werkt SIRIS al sinds 1988 om 24 uur per dag nieuws te verslaan. Dit gebeurt zowel op locatie als vanuit de studio.

Sinds 1988 is er echter heel wat veranderd. Dit is zeker op technisch vlak merkbaar. Zo presenteerde SIRIS alweer vijftien jaar geleden op één van haar SIRIS- businessclubbijeenkomsten met volle trots de website.

Achter de schermen is de techniek in de afgelopen tientallen jaren doorlopend aangescherpt om op moderne wijze de kijkers, lezers en luisteraars steevast ononderbroken van nieuws te kunnen voorzien.

Dit jaar stond onomstotelijk vast dat het tijd is voor een app. Nog nooit eerder werd er zoveel nieuws gelezen, en dát gaat tegenwoordig grotendeels via smartphones en tabletcomputers. Thuis en zélfs onderweg. Deze apparaten zijn dan ook niet meer weg te denken.

SIRIS grijpt deze kans dan ook met beide handen aan om de drie SIRIS-pijlers aan te bieden via een app; geschreven nieuws, televisie èn radio.

SIRIS heeft hiervoor de hulp ingeschakeld van lokale softwarespecialist Exclusive-IT uit Asten. Met meer dan een decennium ervaring en expertise leveren zij maatwerksoftware variërend van webwinkels en kantoorprogramma's, tot hypermoderne apps voor over de hele wereld.

Dit nieuwe partnerschap stelt SIRIS in staat om het nieuwe SIRIS app-platform in de komende jaren door te blijven ontwikkelen en actueel te houden.

De SIRIS-medewerkers hebben intern al heel wat plannen besproken. Naast de eigen brainstormsessies zijn ze vooral ook heel benieuwd naar uw wensen. U kunt deze feedback gemakkelijk aan doorgeven via de app.

SIRIS heeft ervoor gekozen om vanaf de lancering alle gebruikelijke smartphones en tablets te ondersteunen; van Apple iPhone en iPad tot bijvoorbeeld Samsung, LG of OnePlus. Download daarom direct de gratis SIRIS-app vanuit de Apple App Store óf Google Play Store voor uw apparaat.

 

 


Trefwoorden: exclusive-it siris-app siris-businessclub veterinair centrum someren walter van 't hof
Geplaatst

vrijdag 25 oktober 2019 | 08.43 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 25 oktober 2019 | 10.26 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub