SIRIS-tv zendt op zaterdag 26 en zondag 27 oktober het weekoverzicht met filmpjes, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

SIRIS app vanaf nu beschikbaar

Op woensdag 23 oktober lanceerde de lokale media-instelling SIRIS lanceert officieel en feestelijk haar app voor smartphones en tablets. Dat gebeurde tijdens de SIRIS Businessclub bijeenkomst in Veterinair Centrum Someren.

Boerenprotest gaat door

Zowel op donderdag 24 als op vrijdag 25 oktober gaan er boeren uit de Peel naar het Provinciehuis in Den Bosch om actie te voeren zowel tegen het aangekondigde stikstofbeleid als tegen het nieuwe Brabant 2022 beleid. Maar voordat ze op donderdag vertrokken werd er bij het gemeentehuis in Asten een spandoek opgehangen met de tekst ‘Trotsopdeboer’.

Cd-presentatie Gerard van Kol

Gerard van Kol, troubadour uit Liessel, presenteert op zondag 27 oktober zijn nieuwe cd in De Kastanje in Liessel. Gerard is ook bekend bij de Astense en Somerense liefhebbers van muziek in het Brabantse dialect.

Pompoendagen terugblik

De 29e Pompoendagen in de tuin van Museum Klok & Peel in Asten zijn weer voorbij. Frank van Kempen blikt terug.

Asten Nu - presentatie begroting Asten

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de begroting 2019-2020, die op donderdag 17 oktober in het gemeentehuis in Asten werd gepresenteerd. Wethouder van financiën Henk van Moorsel geeft tekst en uitleg.

Duurzame Koplopers uit de Peel - Devo-Ei

Zeven bedrijven uit de Peel hebben deelgenomen aan het videoproject 'Duurzame Koplopers uit de Peel', georganiseerd door Rabobank Peelland Zuid. In de zesde uitzending gaan we op bezoek bij José van Gog in Deurne. Haar bedrijf Devo-Ei is een mooi voorbeeld van hoe je met een kleinschalig agrarisch familiebedrijf ook een bijdrage kunt hebben aan een duurzame toekomst voor onze regio.

Deel 2:

De Kring speelt 'Verkeerd Verbonden'

Toneelgroep de Kring uit Someren-Eind speelt op zaterdag 26 en zondag 29 oktober en op vrijdag 1 en zaterdag 2 november de komedie ‘Verkeerd verbonden’ in de regie van Mike Severens. De voorstellingen zijn in gemeenschapshuis De Einder.

Opschonen insectencorridor

IVN Asten-Someren en de gemeente Someren hebben enkele jaren geleden de insectencorridor aangelegd tussen het Starven en het Meerven in Lierop. In februari werd al met vijftien vrijwilligers de eerste aanzet gegeven om de overtollige begroeiing te verwijderen. Op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober maakten ze het werk helemaal af.  

Expositie 'Wat ‘n portret' in De Einder

De Einder in Someren-Eind kleedt haar gangen en wanden aankleden met wisselende exposities. Verborgen talenten in Someren-Eind krijgen zo de kans om hun artistieke creaties ten toon te stellen. Tot 16 november draait de expositie 'Wat 'n portret' van Irma van Gemert.  

Aelmans Adviesgroep neemt belang in Archimil Asten en Nipa Milieutechniek Oss

Per 1 juli heeft de Aelmans Adviesgroep een belang genomen van 50% in Archimil BV in Asten en Nipa Milieutechniek BV in Oss. Bas van den Bosch van Archimil geeft tekst en uitleg tijdens de Agrarische Dagen in Someren-Heide.

Theaterprogramma De Ruchte oktober 2019

Een overzicht van het theaterprogramma van oktober 2019 in De Ruchte in Someren.


Trefwoorden: siris-tv weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 25 oktober 2019 | 06.26 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 31 oktober 2019 | 07.37 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub