Someren en Mierlo-Hout deelden op sportpark De Potacker de punten in een spannende wedstrijd.

Na een doelpuntloze eerste helft ontbrandde de wedstrijd na rust en scoorden beide teams twee keer. Een goed resultaat voor de thuisclub, want tegen de koploper miste Someren maar liefst vier basisspelers door blessures en een schorsing.

In een redelijk gelijkopgaande eerste helft hadden de Houtenaren het meeste balbezit en zij kregen ook de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de spitsen faalden in de afwerking. Thom Meeuwsen tikte de bal na twintig minuten rakelings naast het doel en kopte enkele minuten later recht in de handen van doelman Maarten Werts. De beste kans was voor Chafik Mezziani, maar zijn snoeiharde kopbal werd uitstekend gepareerd door de Somerense doelman. Ook de van Gemert teruggekeerde Jasper Lalisang kreeg op slag van rust nog een scoringskans, maar hij leverde slechts een ongevaarlijk rollertje af.

Someren stelde er vooral een flinke dosis werklust tegenover en was bij tijd en wijle dreigend zonder uitgespeelde kansen te creëren. Na een steekpass van Justin Hoeben schoot Luc Bouwmans de bal over het doel en na een half uur spelen, claimde Someren een penalty. Een verdediger van de gasten maakte hands in de zestien na een inzet van Justin Hoeben, maar arbiter Schuurmans wuifde alle protesten weg.

De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Luc Bouwmans Someren op voorsprong schoot. Hij prikte de bal laag in de rechterhoek, 1-0. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten. De Somerense defensie reageerde niet goed op een ingooi van Mierlo-Hout en Jasper Lalisang tikte eenvoudig de gelijkmaker tegen de touwen. Halverwege de tweede helft kopte Chafik Mezziani zijn team ook nog op voorsprong na een hoekschop van Meeuwsen, 1-2.

Een kwartier voor tijd kwam Someren op gelijke hoogte. Doelman Verhoeven kreeg geel nadat hij Luc Bouwmans in de zestien vloerde en de toegekende strafschop werd door Maarten Werts feilloos binnengeschoten, 2-2.

Kort na de gelijkmaker kwam de thuisclub goed weg toen een zoevend schot van Mezziani strandde op de lat.

Someren trok met hard werken de 2-2 over de streep en verdient daarvoor zeker een compliment.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen, Guillion Leyten (75 Fabio Peters), Robert van Lierop, Mike Kusters, Max Sonnemans, Maico Meulen, Justin Hoeben, Koen de Louw, Luuk Hoeben, Luc Bouwmans.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek


Trefwoorden: sv someren mierlo-hout
Geplaatst

maandag 28 oktober 2019 | 07.54 uur

Laatst gewijzigd

maandag 28 oktober 2019 | 10.16 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub