SV Someren deelde op zondag 27 oktober de punten met Mierlo-Hout na een spannende wedstrijd.

Na een doelpuntloze eerste helft kwam de thuisclub in het tweede bedrijf al snel op voorsprong via Luc Bouwmans. Kort daarna bogen de gasten de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd schoot doelman Maarten Werts zijn team weer langszij met een feilloos genomen strafschop. De 2-2 uitslag tegen kampioenskandidaat Mierlo-Hout was een goed resultaat voor het door blessures geteisterde team van coach Dominik Vergoossen.

Someren zal ook de komende weken geen beroep kunnen doen op een aantal geblesseerde spelers. Centrumverdediger Niels Schweren, die tegen Mierlo-Hout ontbrak wegens een schorsing, maakt wel weer deel uit van de selectie als Someren komende zondag afreist naar Hilvarenbeek.

Daar treden de blauwwitten aan tegen nummer 12 Hilvaria, dat vorige week zijn tweede competiteoverwinning behaalde tegen Beerse Boys (1-3). Eerder werd er al met 1-2 gewonnen van De Valk. Daar stonden vier nederlagen tegenover en een fors negatief doelsaldo. De formatie van Henry van de Braak moest namelijk in zes wedstrijden al 24 tegentreffers incasseren.

De groenwitten beschikken echter ook over enkele gevaarlijke aanvallers, waaronder Joerie van Rijswijk en Coen van Oirschot, die ook al 12 keer het net van hun tegenstanders vonden.

Someren bezet de achtste plaats op de ranglijst en heeft een overwinning nodig om aansluiting te behouden met de subtop. Het verschil met Hilvaria is slechts twee punten, dus is het ook zaak om die ploeg op afstand te houden.

Zondag 3 november om 14.30 uur zal arbiter Rick Nelemans uit Zundert het eerste fluitsignaal laten klinken op sportpark De Roodloop.

Uitslagen eerdere ontmoetingen:

2018 Someren-Hilvaria 3-2 (doelpunten Salim Zeroual 2x en Niels Schweren)

2019 Hilvaria-Someren 1-1 (doelpunt Salim Zeroual)


Trefwoorden: sv someren hilvaria
Geplaatst

woensdag 30 oktober 2019 | 08.23 uur

Laatst gewijzigd

maandag 04 november 2019 | 12.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub