SIRIS-tv zendt op zaterdag 2 en zondag 3 november het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Kick-off Postcoderoosproject De Postel

Vanaf juni is het postcoderoosproject De Postel in bedrijf. Op maandag 28 oktober vond in De Postel de officiële kick-off van het project plaats. Dit werd gecombineerd met de eerste terugkomavond van de zeventien deelnemers.

Boekpresentatie 'Een Peelrand vol muzikanten'

Peter Michiels uit Someren-Eind en Peer Welten uit Asten presenteerden op zondag 13 oktober hun boek 'Een Peelrand vol muzikanten', een boek over alle bands, duo’s, trio’s en solozangers, die de regio Peel sinds 1940 heeft voortgebracht. De presentatie in de foyer in De Ruchte in Someren trok veel publiek.

Duurzame Koplopers uit de Peel - Spuiterij Munsters

Zeven bedrijven uit de Peel hebben deelgenomen aan het videoproject 'Duurzame Koplopers uit de Peel', georganiseerd door Rabobank Peelland Zuid. De Peelpioniers hebben alle verhalen van elk bedrijf vastgelegd in een video. De Duurzame Koplopers zijn bedrijven die vooropgaan in het samen duurzaam en sterker maken van de Peel. In de zevende en laatste uitzending gaan we op bezoek Spuiterij Munsters in Deurne. Zij laten zien hoe je de kennis van meerdere generaties verbindt om te komen tot duurzame innovaties.

Deel 2:

Afscheid juf Corien van de Mariaschool

Juffrouw Corien Velings-van Dongen nam op vrijdag 1 november, na 40 jaar onderwijs, afscheid van de Mariaschool aan de Laan ten Roode in Someren. Haar groep 8A haalde Corien op ludieke wijze thuis in Someren op en begeleidde haar naar de Mariaschool, waar ze feestelijk werd onthaald met een erehaag.

25-Jarig jubileum VAC Asten-Someren

In juni 1994 is de VAC opgericht, de Vrouwen Advies Commissie. De VAC heeft in de afgelopen 25 jaar een plaats veroverd in de bouwwereld, op het terrein van wonen en woonomgeving. Op woensdag 30 oktober werd in De Ruchte in Someren het zilveren jubileumfeest gevierd.

Jubileumboek voetbalvereniging SSE

Voetbalvereniging SSE uit Someren-Eind bestaat 50 jaar. Het gouden jubileum werd in maart van dit jaar gevierd. Op donderdag 28 november wordt in de kantine van sportpark De Heikampen het jubileumboek gepresenteerd. De samenstellers van het boek Piet van Meel en Rinus van Houts vertellen hoe het boek tot stand kwam.

Chocoladeletters bij Bacio

Het is bijna Sinterklaas en dan worden er weer chocoladeletters gekocht en verkocht. Bij Bacio in Asten maken ze de chocoladeletters zelf. Jan van Hulsen vertelt hoe dat in zijn werk gaat.

SIRIS-Businessclub Bijeenkomst

De lokale publieke media-instelling SIRIS kent een businessclub. De SIRIS-Businesclub bestaat uit bedrijven en instellingen die SIRIS een warm hart toedragen en de omroep daarom ook financieel steunen. Op woensdag 23 oktober hield SIRIS de jaarlijkse bijeenkomst voor de businessclubleden. Dit keer werden de gasten ontvangen in Veterinair Centrum Someren.

Gemeentenieuws - begroting Someren 2019/2020

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de begroting 2019-2020 van de gemeente Someren. Burgemeester Dilia Blok en de wethouders Guido Schoolmeesters, Louis Swinkels en Theo Maas vertellen over de gevolgen van de begroting voor hun portefeuilles.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 01 november 2019 | 07.43 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 november 2019 | 14.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub