Op zaterdag 2 november werd in OJC Comeet in Someren het festival ‘45 Years of Rock’ gehouden met optredens van de bands Henk en Precise Patchwork Band.

De band Henk is ontstaan omdat Henk Maas met zijn neven Mario Maas en Erik (lab) Maas een concert op Eurosjopper Lierop wilde spelen onder de naam MAAS. Henk vroeg of Walter Wijnen mee wilde doen als drummer en ook de zanger van de Classic Rockshow en Santa Rosa werd er bij betrokken. Het zou eenmalig zijn. Ze hebben dat gedaan en het optreden werd goed ontvangen.

Henk Maas werd ziek en overleed. De overige muzikanten besloten door te gaan onder bandnaam Henk. Zanger Berry Hendrix en toetsenist Arjan Bakkermans van de band Lock Nine werden erbij gevraagd, evenals gitarist Peter Verberne.

De Precise Patchwork Band stamt uit de jaren zeventig. Na wat muzikale escapades van diverse leden (Orpheus, Raster, Alias Corr, Some Of Us Don't, Corrie & De Heilsoldaatjes, Huup Holland Huup, Lubbe, De Familie Knor), maar nog lang niet in hun midlifecrisis, hervond de harde kern van de band elkaar weer na een paar succesvolle reünieconcerten in 2004.

Het repertoire bestaat niet alleen uit classic seventies rockwerk uit eigen keuken, maar ook meer bekende covers in dezelfde stijl staan op de playlist.

Precise Patchwork Band bestaat uit Jan Berkers (leadvocals, gitaar), Henk Berkers (Vvcals, leadgitaar), Hans van de Ven (toetsen), Cor van Oosterhout (basgitaar) en Pieter Verberne (drums).


Trefwoorden: ojc comeet precise patchwork band henk
Geplaatst

zondag 03 november 2019 | 18.44 uur

Laatst gewijzigd

zondag 03 november 2019 | 17.44 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub