NWC laat Sparta’25 ontsnappen

NWC uit Asten heeft op eigen veld een onnodige nederlaag geleden tegen Sparta’25.

De oranjehemden gaven in de slotfase een 1-0 voorsprong op knullige wijze weg en bleven uiteindelijk met lege handen achter.

In de eerste helft was Sparta’25 de gevaarlijkste ploeg. De bezoekers uit Beek en Donk waren vooral in de omschakeling dreigend en kregen enkele aardige mogelijkheden. Zo profiteerde Rick van Heijnsbergen bijna van slordig balverlies op het middenveld van Douwe Hurkmans, al liet zijn uithaal te wensen over. In minuut achttien poogde diens oudere broer Rick vanuit een moeilijke hoek raak te schieten nadat NWC-doelman Gijs Brüsewitz was omspeeld, maar Hurkmans voorkwam op de doellijn de openingstreffer.

NWC probeerde het spel te maken en had, ondanks de enkele weggegeven mogelijkheden, het duel redelijk onder controle. Aanvallend kon de equipe van coach Roel Nabuurs echter nog geen vuist maken, want doelrijpe kansen werden nauwelijks gecreëerd. Vaak brak NWC wel gevaarlijk uit, maar ontbrak het aan een goede eindpass om Sparta daadwerkelijk aan het wankelen te brengen.

Na rust kwam NWC gretiger en scherper uit de startblokken. Al direct kregen de gastheren een enorme mogelijkheid via Jeroen van Deursen, die een perfecte voorzet van Sander van den Eijnde naast het doel werkte. Een minuut later keerde Sparta-sluitpost Kamiel Pennings een knal van de Astense rechtsbuiten, die gauw daarna wél loon naar werken kreeg. Van Deursen vond zijn aanvalsmaatje Chesron Geuns bij de tweede paal, die voor open doel binnentikte: 1-0. NWC was de betere ploeg en ging op jacht naar de tweede, die bijna viel via opnieuw Van Deursen en later ook Timo Janssen. Beide pogingen werden uit het doel geranseld door de prima goalie Pennings. Het waren overigens de laatste acties van de keeper, die zich moest laten vervangen wegens een handblessure. Zijn invaller, de pas zestienjarige Bram Werdens, bleek allerminst een verzwakking.

NWC leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar uit het niets kwam Sparta weer op gelijke hoogte. Het piepjonge spitsentalent Daan van Heijnsbergen zag een gaatje achter de uitkomende Brüsewitz en prikte de bal tegen de touwen: 1-1. Het doelpunt leidde een zwakke Astense fase in, want NWC liet zich te ver achterover drukken door de Spartanen en riep meer problemen over zichzelf af. Zes minuten voor tijd greep Brüsewitz opnieuw weifelend in door zich te laat op de bal te storten voor de neus van Van Heijnsbergen, die als een roofdier de NWC-doelman te slim af was: 1-2. In de echte slotfase zette NWC nog behoorlijk aan om de gelijkmaker te produceren, waarbij de grootste mogelijkheid voor Geuns was. Zijn intikker werd fenomenaal uit de hoek gedoken door Werdens, die zich helemaal moest strekken om de poging tot hoekschop te kunnen verwerken. In blessuretijd had invaller Niels van Horne nog een omhaal in huis in de hoop de 2-2 op zijn naam te zetten, maar het hoogstandje ging een meter naast. NWC claimde even daarvoor al een strafschop nadat Timo Janssen werd neergetikt, maar de warrig fluitende arbiter De Vaan besloot anders en liet doorspelen. Het mocht niet baten, want NWC liet een goed resultaat onnodig en laat uit handen glippen tegen een gelukkige opponent.

Zondag 10 november treffen de oranjehemden hoogvlieger EFC in Eersel.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch (86’ Niels van Horne), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Timo Janssen, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Tijs van Tilburg.