Someren wint overtuigend van Hilvaria

Op bezoek in Hilvarenbeek boekte Someren een ruime 0-3 overwinning op Hilvaria.

De gasten waren nagenoeg de hele wedstrijd de betere ploeg en stonden na een halfuur op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Luc Bouwmans en Koen de Louw. In de tweede helft grossierde Someren in het missen van kansen, maar stond de defensie als een huis. Invaller Tim van den Boomen bepaalde in de slotminuut de eindstand op 0-3.

Beide teams misten in deze wedstrijd enkele geblesseerde basisspelers, maar Someren ging daar het beste mee om. Vanaf de start namen de blauwwitten het initiatief en dat leidde al snel tot kansen voor Luc Bouwmans en Maico Meulen, maar beide keren wist de thuisclub een doelpunt te voorkomen.

Na een kwartier spelen, kwam Someren bij de derde doelpoging op voorsprong via Luc Bouwmans, 0-1.

Daarna werd ook Hilvaria een paar keer gevaarlijk via de snelle aanvoerder Joerie van Rijswijk en Max de Kort, die zijn inzet via een Somerens been naast het doel zag verdwijnen.

Binnen het halfuur was het Koen de Louw, die met het hoofd doelman Van Laarhoven kansloos liet na een assist van Wesley van den Boomen, 0-2. Nadat Maarten Werts een gevaarlijk schot van Frank Kolen had gepareerd, nam de aanvalsdrift van de groenwitten af.

Someren kreeg nog wel een handvol mogelijkheden, maar kon de score niet uitbreiden. Koen de Louw zocht het doel te hoog, Luuk Hoeben en Maico Meulen strandden op de keeper. Een doelpunt van Luc Bouwmans werd op advies van de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel.

In de eerste helft was de thuisclub via snelle uitvallen een paar keer heel dreigend, maar na rust liet de Somerense defensie niet veel meer toe. Onder aanvoering van Niels Schweren bleven de rijen keurig gesloten.

De defensie van Hilvaria oogde kwetsbaar, maar Someren kon er lange tijd niet van profiteren. Koen de Louw schoot de bal voorlangs het doel en de hardwerkende Maico Meulen snelde regelmatig voorbij zijn tegenstander, maar vond telkens de doelman op zijn weg.

Justin Hoeben scoorde wel, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd door arbiter Geertsen, die goed floot en veelvuldig de voordeelregel toepaste.

Jeugdspeler Tim van den Boomen, in de slotfase ingevallen voor de moegestreden Maico Meulen, zorgde in de allerlaatste minuut alsnog voor de verdiende 0-3 eindstand.

Ondanks de overwinning waren er na afloop ook zorgen in het Somerense kamp, want Wesley van den Boomen (lies) en Luc Bouwmans (hamstring) moesten op het einde van de wedstrijd geblesseerd afhaken.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen (70 Joost van der Velden), Niels Schweren, Robert van Lierop, Mike Kusters, Max Sonnemans, Maico Meulen (84 Tim van den Boomen), Justin Hoeben, Koen de Louw, Luuk Hoeben (85 Stijn Sanders), Luc Bouwmans.

Verslag en foto’s: Gerard Slegers.