Someren 1 gaat weer op bezoek in de Kempen.

Op zondag 3 november was Hilvarenbeek het doel van de reis, op zondag 10 november is Middelbeers de bestemming en Beerse Boys de tegenstander.

De Boys bezetten momenteel de voorlaatste plaats in de tweede klasse F met drie punten uit zes wedstrijden. De formatie uit Beers heeft een wedstrijd minder gespeeld, want de match tegen EFC werd gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter en moet nog worden ingehaald.

Beerse Boys won de allereerste competitiewedstrijd tegen NWC met 2-1, maar de daaropvolgende wedstrijden werden allemaal verloren. De roodwitten moesten vorige week zelfs heel diep door het stof tegen Mierlo-Hout. De Boys beleefden een dramatische middag en verloren met maar liefst 9-1.

Dat betekent niet dat het een gemakkelijke klus wordt voor de Somerenaren. Beerse Boys bleek in de afgelopen twee seizoenen een pittige tegenstander. Twee keer wonnen de blauwwitten (nipt), één keer werd er gelijkgespeeld en de laatste ontmoeting in april van dit jaar op De Potacker ging met 0-1 verloren. Someren wil proberen om dat in Middelbeers recht te zetten en lijkt de favoriet, maar mag zeker niet te licht tegen deze wedstrijd aankijken.

Hoofdcoach Hans Staps van Beerse Boys is ook op zoek naar eerherstel en heeft de beschikking over een karaktervolle ploeg met harde werkers en een paar gevaarlijke aanvallers, waaronder Jannes en Daan Mulders.

Someren boekte een ruime 0-3 overwinning op Hilvaria. De blauwwitten stonden halverwege verdiend op 0-2 dankzij doelpunten van Luc Bouwmans en Koen de Louw. Na rust werd nog een handvol doelrijpe kansen gemist, maar de defensie stond als een huis. Invaller Tim van den Boomen bepaalde in de slotminuut de eindstand op 0-3. Ondanks de mooie overwinning waren er na afloop ook zorgen in het Somerense kamp, want Wesley van den Boomen en Luc Bouwmans moesten tegen het einde van de wedstrijd geblesseerd afhaken.

De wedstrijd op sportpark De Klep begint om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Patrick Hoeks uit Bladel.

Uitslagen eerdere ontmoetingen:

17-18 Beerse Boys - Someren 1-1 (doelpunt Mike Verdonschot)

17-18 Someren - Beerse Boys 1-0 (doelpunt Freek van Bussel)

18-19 Beerse Boys - Someren 1-3 (doelpunten Max Sonnemans en Salim Zeroual 2x)

18-19 Someren - Beerse Boys 0-1


Trefwoorden: someren beerse boys
Geplaatst

dinsdag 05 november 2019 | 08.24 uur

Laatst gewijzigd

maandag 11 november 2019 | 06.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub