Vijf sterren voor slaapcentrum St. Anna Ziekenhuis

Het slaapcentrum van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop is opnieuw uitgeroepen tot vijf sterren topkliniek door patiënten van de ApneuVereniging.

Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek naar diagnose en behandeling van slaapapneu door de ApneuVereniging. Patiënten van 95 slaapcentra in Nederland hebben meegedaan aan dit onderzoek.

Sinds 2004 houdt de ApneuVereniging (Nederlandse patiëntenvereniging voor mensen met slaapapneu) elk jaar een onderzoek onder patiënten naar hun ervaringen met de klinieken. Als beoordeling worden sterren toegekend aan de ziekenhuizen en slaapklinieken, die bovengemiddeld presenteren. Het slaapcentrum van het St. Anna Ziekenhuis behaalde de maximale score van vijf sterren.

Kristien van den Broek, longarts: “Onze aanpak zorgt er voor dat we echt de tijd kunnen nemen voor onze patiënten en hoogwaardige zorg kunnen leveren. Met een team dat bestaat uit verschillende disciplines kunnen wij het verschil maken.”

Het slaapcentrum binnen het St. Anna Ziekenhuis biedt patiënten met het Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS), snurken en andere slaap gebonden stoornissen advies, onderzoek en begeleiding door een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een longarts, neuroloog, kno-arts, kaakchirurg, knf-laboranten en speciaal aangestelde OSAS-verpleegkundigen.

Met een verwijzing van de huisarts kunt u bij het St. Anna Ziekenhuis binnen enkele weken terecht voor een slaaponderzoek.

Bel voor meer informatie met tel. 040-286 4871.

Of kijk op www.st-anna.nl/slaapcentrum.

Er wordt gesproken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) als u hevig snurkt en als u ’s nachts minimaal vijf keer per uur een apneu hebt. Een apneu is een ademstop van tien seconden, die kan ontstaan doordat tijdens het slapen de bovenste luchtwegen vernauwd raken. De gevolgen van onbehandelde slaapapneu kunnen op persoonlijk vlak veel impact hebben.

Kijk voor meer informatie op www.apneuvereniging.nl.


Trefwoorden: slaapapneu obstructief slaap apneu syndroom sint annaziekenhuis
Geplaatst

donderdag 07 november 2019 | 12.57 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 07 november 2019 | 13.15 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub