Op initiatief van Soroptimistclub Helmond-Peelland en in samenwerking met CultuurContact nemen 850 leerlingen deel aan het lesprogramma “Toen mijn vader een struik werd”.

Op 20 november, de dag van de rechten van het kind, wordt door burgemeester Blanksma en rapper Thomas van Vliet het startsein gegeven voor het vierdaagse Filmfestival.

Tijdens het filmfestival gaan 850 leerlingen van de groepen 5 en 6 de film “Toen mijn vader een struik werd” zien in De Cacaofabriek. Met lesmateriaal van Filmmuseum Eye wordt de film en de personages in de klas behandeld. Meer specifiek leren kinderen zich verdiepen en verplaatsen in kinderen die op de vlucht zijn. Kindcentrum De Bundertjes heeft de primeur.

Soroptimistclub Helmond-Peelland nam het initiatief voor het filmfestival. Voorzitter Marianne Smits: “Het doel van het filmfestival is kinderen bewust te maken van de rechten die elk kind heeft, hier in Nederland, maar ook elders in de wereld. Deze rechten zijn niet vanzelfsprekend. We moeten ze koesteren, beschermen en soms moeten we ervoor vechten.”

Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van meisjes en vrouwen. Dat doen zij internationaal door o.a. de Verenigde Naties te adviseren over beleid en lokaal door goede doelen te steunen. In 2019 is het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind werd ondertekend.

CultuurContact draagt zorg voor cultuurparticipatie in het onderwijs en binnen het domein 'zorg en welzijn'. CultuurContact is een bemiddelaar tussen het Primair- en Voortgezet onderwijs en het culturele veld. CultuurContact brengt vraag van scholen en aanbod van kunst- en cultuureducatieve organisaties bij elkaar.


Trefwoorden: soroptimistclub helmond peelland
Geplaatst

vrijdag 08 november 2019 | 12.24 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 08 november 2019 | 11.40 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub