SIRIS-tv zendt op zaterdag 9 en zondag 10 november het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Bezoek Amerikaanse ambassadeur Museum Klok & Peel

Op woensdag 6 november kreeg Museum Klok & Peel in Asten hoog bezoek. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra was in het museum om onder andere het boek Bells for America in ontvangst te nemen. Dat gebeurde natuurlijk bij de 'Arlingtontoren'.

Actiedag onderwijs in Heusden

Op woensdag 6 november staakten in ons land een heleboel leerkrachten. In het hele land vonden manifestaties plaats. In Heusden pakten ze de staking op een heel bijzondere manier aan. Daar staakten de boeren mee.

Koninklijke onderscheiding voor Antonie van Baars

Antonie van Baars uit Asten heeft op zaterdag 2 november de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen uit handen van burgemeester Hubert Vos. Antonie kreeg de onderscheiding tijdens de receptie ter ere van zijn 25-jarig jubileum bij de vrijwillige brandweer van Asten, later bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Bouwproject Wonen aan de Linde

In december 2018 was de officiële start van de verkoop van 49 woningen in het project ‘Wonen aan de Linde’ in Asten, op loopafstand van het centrum van Asten. Bouwbedrijf Hurks startte in juli 2019 met de eerste bouwactiviteiten en inmiddels hebben de eerste woningen het hoogste punt bereikt. Op 15 november wordt dit feit gevierd tijdens een bijeenkomst van alle betrokken partijen op de bouwplaats. U ziet een kort overzicht van de bouwwerkzaamheden.

Hint 1 Prinsenroaje De Pompers

Op zaterdag 23 november presenteert carnavalsvereniging De Pompers uit Someren de nieuwe prins in de residentie In d'n Herberg. Caroline van der Hulst, de nieuwe voorzitter van De Pompers, geeft de eerste hint voor het prinsenroaje.

Vijfde tip Prinseroaie carnavalsvereniging De Meerpoel

Op zaterdag 16 november wordt in zalencentrum Centraal in Someren de 56e (jubileum) Prins van carnavalsvereniging De Meerpoel onthuld. Vorst Boudewijn geeft de vijfde tip voor het Prinsenraden.

Deel 2:

Onderwijs op z'n kop

De teams van basisscholen Sint Lambertus en Het Lover in Asten hielden op woensdag 6 november de actiedag 'Onderwijs op z'n kop'. Het onderwijs zit in zwaar weer. Bij het onderwijspersoneel zakt de moed in de schoenen door de houding van de politiek. Daarom deze actiedag.

40e Hubertusjacht in Someren

Op zaterdag 2 november vond in Someren de 40e Hubertusjacht plaats. De jacht eindigde met de kill op een akker aan de Heesterdijk. 

Afscheid juf Corien van de Mariaschool

Juffrouw Corien Velings-van Dongen nam op vrijdag 1 november, na 40 jaar onderwijs, afscheid van de Mariaschool aan de Laan ten Roode in Someren. Haar groep 8A haalde Corien op ludieke wijze thuis in Someren op en begeleidde haar naar de Mariaschool, waar ze feestelijk werd onthaald met een erehaag.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 09 november 2019 | 17.50 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 november 2019 | 14.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub