Het Blue Planet Harp Ensemble gaf op zondag 10 november een herfstconcert met muziek van Bach, Bizet en Weippert in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten.

Ook werden bekende en betoverende thema’s ten gehore gebracht, zoals uit Belle & het Beest.

Het ensemble heeft eerder o.a. samengewerkt met het Gerwens Muziekkorps, het Helmonds Slavisch koor en het Nuenens Mannenkoor.

Het eerste grote concert, de première van ‘Whispering Caves’ in de Gemeentegrot van Valkenburg, werd onderwerp van Jeugdjournaal. In 2016 trad het ensemble op bij Holland’s Got Talent. Daarna volgde de succesvolle voorstelling SpaceWalk en in 2018 de voorstelling OnderWater. Het Blue Planet Harp Ensemble heeft met concerten diverse goede doelen gesteund zoals End Polio Now en het Wereld Natuur Fonds. Meedoen met het ensemble is een geweldige stimulans voor jonge harpisten om hun talent verder te ontwikkelen.

Het ensemble staat onder leiding van Inge Frimout-Hei. Ze studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg, met Kamermuziek als specialisatie. 

Met Mariël van den Bos vormt zij fluit-harp duo SPHINX. Met het Malando Tango-orkest ging zij tweemaal op tournee naar China. Inge is componiste en uitgever van harpmuziek. Haar werken voor ensemble waaronder ‘Blue Planet’, worden van Amerika tot Australië door harpisten gespeeld.

 


Trefwoorden: blue planet harp ensemble museum klok en peel herfstconcert
Geplaatst

maandag 11 november 2019 | 13.58 uur

Laatst gewijzigd

maandag 11 november 2019 | 13.18 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub