SIRIS.nl

Uitreiking cheques AH-actie tegen eenzaamheid

Albert Heijn Asten hield de afgelopen weken een actie waarbij AH € 5.000 schenkt aan organisaties in de gemeente Asten om de eenzaamheid bij ouderen te verminderen.

Elke € 10 aan boodschappen bij Albert Heijn Asten leverde de klant een speciaal muntje op.

De klant stopte het muntje vervolgens in de juiste koker op het actiedisplay. Op het display stonden de organisaties met hun goede doel.

Op maandag 11 november werden de cheques uitgereikt aan de volgende organisaties:

- Amaliazorg/Hof van Bluyssen € 1.160 met als doel de Qwiek-up. Dit is een projector die beelden projecteert op de muur of op het plafond, ondersteund door geluid of muziek om bewoners met dementie belevingsgerichte zorg te bieden.

- Woonzorgcentrum De Lisse (Savant zorg) € 1.140 met als doel bloembakken op maat om te tuinieren.

- Zonnebloem Asten € 1.003 met als doel activiteiten organiseren voor ouderen zoals een museumbezoek, picknick of ontspanningsmiddag.

- Onis € 880 met als doel AutoMaatje. AutoMaatje is er specifiek op gericht om minder mobiele ouderen waarvoor eenzaamheid dreigt, een laagdrempelige vorm van vervoer te bieden.

- Seniorenvereniging Asten-Ommel € 817 met als doel een lunchbijeenkomst voor ouderen. 80+ leden krijgen een fijne middag aangeboden met lunch en (muzikaal) optreden.