Door de bezuinigingen van de gemeente Asten in 2020 is Onis Welzijn gedwongen tot het nemen van maatregelen om deze bezuinigingen op te vangen.

Vanaf 1 maart 2020 zal het Steunpunt Mantelzorg in Asten dan ook niet langer bestaan.

De gemeenteraad in Asten heeft in de begrotingsbehandeling van 5 november besloten om de subsidie van de professionele instellingen in 2020 en volgende jaren niet te indexeren. Verder wil de gemeente dat Onis Welzijn het project Automaatje blijft uitvoeren zonder dat daar de benodigde financiële middelen tegenover staan. Deze maatregelen betekenen dat Onis Welzijn een totaalbedrag van ruim € 33.000 moet inleveren.

,,Een bedrag dat onmogelijk is op te vangen zonder te schrappen in het pakket aan diensten dat geboden wordt'', legt Irma van Goch, directeur van Onis Welzijn, uit in een persbericht. ..We realiseren ons dat het besluit om te stoppen met het Steunpunt Mantelzorg voor tal van mantelzorgers die nu een beroep doen op het steunpunt betekent dat zij deze ondersteuning niet meer zullen ontvangen. Informatie en advies, een luisterend oor, cursussen en ontspanning zijn zaken die het steunpunt biedt en die mantelzorgers helpen om hun taak te verlichten en zo langer vol te houden. Door het stoppen met het steunpunt Mantelzorg vervalt ook de ondersteuning voor een groep actieve vrijwilligers die activiteiten organiseren en oog hebben voor de belangen van mantelzorgers. We blijven bij ons standpunt dat snijden in Sociaal Werk betekent dat zorgkosten kunnen toenemen. Zwaar belaste mantelzorgers die ondersteuning zoeken om de zorg beter vol te kunnen houden kunnen hierdoor mogelijk eerder een beroep op zorg gaan doen. Zelfs nu het begrip mantelzorg bekend is en veel zorgorganisaties aangeven hier aandacht voor te hebben blijkt in de praktijk dat de druk op de zorg betekent dat de mantelzorger op de tweede plaats komt''.

 


Trefwoorden: onis welzijn steunpunt mantelzorg irma van goch
Geplaatst

dinsdag 12 november 2019 | 16.51 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 12 november 2019 | 16.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub