SIRIS.nl

Manifestatie Lokaal FNV Peelgemeenten voor verhoging minimumloon

Op donderdag 21 november houden vrijwilligers van Lokaal FNV Peelgemeenten, in samenwerking met de landelijke organisatie van de FNV, een bijeenkomst ‘10 voor 14’ in De Geseldonk in Helmond.

Het doel van de actie is om de politiek te bewegen het minimumloon te verhogen naar € 14.

Deze actie zal lokaal beginnen. Daarom zijn de wethouders van alle gemeenten die vallen onder Lokaal FNV Peelgemeenten uitgenodigd om aanwezig te zijn. Dit zijn de wethouders uit de gemeenten Helmond, Deurne, Asten, Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel en Geldrop-Mierlo. Deze actie voor verhoging van het minimumloon zal uiteindelijk uitgroeien tot een landelijke actie van de FNV.

Nederland draait economisch op volle toeren, maar veel inwoners van o.a. de regio Helmond merken er niets van. Medewerkers in bijvoorbeeld winkels, de schoonmaak, callcenters, fitnesscentra, de Post of distributiecentra verdienen het minimumloon van nog geen € 10 per uur of iets daarboven. Het gevolg is dat veel werkenden amper rondkomen.

De inwoners, die afhankelijk zijn van een uitkering of de AOW, hebben een inkomen dat zelfs lager ligt dan het minimumloon. Vaak zijn deze mensen aangewezen op de voedselbank.

Daarom moet het minimumloon van minder dan € 10 naar € 14 per uur.

Iedereen is uitgenodigd om bij deze manifestatie aanwezig te zijn. De Geseldonk is te vinden aan de Cederhoutstraat 44 in Helmond.