SIRIS-tv zendt op zaterdag 23 en zondag 24 november het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Prins Pim I van De Meerpoel

Zaterdag 16 november is Pim van Otterdijk onthuld en geïnstalleerd als de 56e Prins van carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren. Prins Pim I woont samen met Moniek Raijmakers aan de Dellerweg.

Sinterklaas in Asten 2019

Op zondag 17 november werd Sinterklaas met al zijn Pieten in Asten groots onthaald. Burgemeester Hubert Vos ontving Sinterklaas met zijn Pieten op het bordes van het gemeentehuis op de Markt.

Huldiging geslaagden Soo Bak-Gi

Op zondag 17 november namen drie leden van Soo Bak-Gi uit Asten deel aan de landelijke zwarte band examens. Andor Verschuren slaagde voor de zwarte band/1e Dan, Sanne Jacobs slaagde voor haar 3e Dan en hoofdleraar van de school John van Dam slaagde voor zijn 5e Dan. Op dinsdag 19 november werden de geslaagden gehuldigd in de sporthal aan de Schoolstraat in Asten.

Pronkkamerdag B&B Hoeve Nijssen

Bed & Breakfast Hoeve Nijssen, gelegen aan de Dijkstraat in Asten, hield op dinsdag 19 november de Pronkkamerdag 2019. Bed & Breakfast Hoeve Nijssen won in 2018 de eerste prijs bij de Pronkkamerverkiezing ‘Beste B & B van Nederland’. Miranda Nijssen, eigenaresse van B & B Hoeve Nijssen, had voor de Pronkkamerdag een leuk programma in elkaar gezet.

Hoogste punt Wonen aan de Linde

In december 2018 was de officiële start van de verkoop van 49 woningen in het project ‘Wonen aan de Linde’ in Asten, op loopafstand van het centrum van Asten. Bouwbedrijf Hurks startte in juli 2019 met de eerste bouwactiviteiten en inmiddels hebben de eerste woningen het hoogste punt bereikt. Op vrijdag 15 november werd dit feit gevierd tijdens een bijeenkomst van alle betrokken partijen op de bouwplaats. Ton van der Loo van Vastgoed Van der Loo, ontwikkelingsmanager Roel van Hagen van Hurks Bouw en wethouder Henk van Moorsel stonden stil bij dit 'hoogste punt'.

Hint 4 Prinsenroaje De Pompers

Op zaterdag 23 november presenteert carnavalsvereniging De Pompers uit Someren de nieuwe prins in de residentie In d'n Herberg. Caroline van der Hulst, de nieuwe voorzitter van De Pompers, geeft de vierde hint voor het prinsenroaje.

Deel 2:

Prins Jos II van De Plattevonder

Op zaterdag 16 november sprong in zaal De Platte Vonder in Someren-Eind het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Plattevonder uit d’n Torre: Jos en Tonny van Gemert. Prins Jos II is de 64e prins van De Plattevonder en wordt bijgestaan door zijn prinses Tonny. Ze wonen aan de Gezandebaan.

Prins Thijs I van De Kaauw Voetjes

Carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes uit Lierop onthulde op zaterdag 16 november de nieuwe hoogheden voor het komende carnavalsseizoen in de residentie zaal Van Oosterhout. De nieuwe prins is Thijs van Heugten. Prins Thijs I woont samen met zijn prinses Mharaia Megens aan het Gildeplein.

Sinterklaas in Someren

Sinterklaas bracht op zondag 17 november een bezoek aan Someren. De Sint en zijn Zwarte Pieten werden op het Wilhelminaplein opgewacht en toegezongen door honderden kinderen, ouders en grootouders. De Goedheiligman werd op het bordes van het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Dilia Blok en Vera Deenen, de voorzitter van Stichting Jeugdcomité Someren. Muziekvereniging Somerens Lust en de majorettes van Djez vergezelden de Sint en zijn Pieten.

Prinses Lynn I van 't Meerpoeleke

Op zaterdag 16 november zijn in zalencentrum Centraal in Someren met confetti en een hoop lol de nieuwe jeugdhoogheden en jeugdraad van ‘t Meerpoeleke bekend gemaakt. Jeugdprinses Lynn I gaat voorop in de polonaise, gevolgd door jeugdadjudante Mare en een dolenthousiaste jeugdraad. 

Gemeentenieuws - Centrumregisseur Someren

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de centrumregisseur. De gemeente Someren en de Ondernemers Vereniging Someren werken heel nauw samen aan de versterking van het centrum van Someren-Dorp. Door deze nauwe samenwerking hopen ze, samen met diverse andere partijen, van het centrum weer een sfeervol, levendig en vitaal dorpshart te kunnen maken. Wethouder Louis Swinkels en OVS-voorzitter Moniek Peeters presenteerden op donderdag 14 november twee centrumregisseurs, die de centrumontwikkeling in goede banen gaan leiden. Dat zijn Jan-Willem Speetjens van Adviesbureau Seinpost en Peter Geerts van Adviesbureau Kragten.


Trefwoorden: siris-tv weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 22 november 2019 | 18.41 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 28 november 2019 | 15.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub