Het seizoen van SV Someren-NWC loopt nog niet zoals verwacht.

De ploeg wilde zich vast gaan nestelen in de middenmoot van de Hoofdklasse en laten zien dat vorig seizoen geen toeval was.

Helaas zijn er na negen speelrondes nog maar twee wedstrijden gewonnen. Nu moet er gestreden worden tegen degradatie. Zelfs tegen de hekkensluiter SC Buitenveldert, die nog geen wedstrijd wist te winnen, werd met 3-0 verloren.

Someren-NWC begon sterk aan de wedstrijd. Zowel op strijdkracht als voetballend was het fusieteam de bovenliggende partij. In het eerste half uur kreeg de ploeg drie dikke kansen om de score te openen, maar helaas misten ze de scherpte in de afronding. Er leek geen vuiltje aan de lucht, want de Someren-NWC doelvrouw Iris van Stiphout kreeg alleen wat terugspeelballen, maar gevaarlijk was de thuisploeg nooit.

Het was wachten op de voorsprong van Somere-/NWC, die met momenten goed voetbalde. In de 36e minuut werd er door de defensie van de gasten aan de noodrem getrokken op ongeveer 30 meter van het Somerense doel. Dit was het eerste moment dat Buitenveldert in de buurt van de goal kon komen. Totaal tegen de verhouding in en ietwat ongelukkig verdween de vrije trap van Ines van der Hooft van deze grote afstand achter de Someren goalie. Hierdoor werd het spel van Someren-NWC niet beter en kwamen ze op slag van rust goed weg, toen een vlijmscherpe voorzet van Fleur de Ligt net voor langs werd getikt.

In het tweede bedrijf begon Someren-NWC niet goed aan de inhaalrace. Al vrij vroeg wist Buitenveldert de score te verdubbelen. Een voorzet werd niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van de vrijstaande Ery Platanitis, die de bal beheerst binnen wist te tikken. Opnieuw een klap voor Someren-NWC, maar ondanks dat bleef de ploeg knokken voor een positief resultaat.

Binnen het kwartier moest het alweer een tegengoal slikken. Ondanks dat het nog geen 5 december is, kreeg Buitenveldert ook deze en dus al de derde goal cadeau. Someren-NWC kreeg nog voldoende kansen in het laatste half uur, maar onder andere de keepster van de Amsterdammers bleek een ware sta-in-de-weg voor de aanvallers van de gasten.

Al met al een zeer pijnlijke en vooral onnodige nederlaag tegen een veel zwakkere tegenstander.

Zondag 1 december speelt Someren-NWC op eigen veld tegen promovendus Witkampers, die goed zijn begonnen in hun eerste jaar in de Hoofdklasse.

De ploeg is terug te vinden op de vijfde plaats in de competitie.

Aftrap van deze wedstrijd is om 12.30 uur op sportpark De Potacker in Someren.


Trefwoorden: sc buitenveldert vrouwen someren-nwc
Geplaatst

dinsdag 26 november 2019 | 11.32 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 26 november 2019 | 14.06 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub