Nawdèwir in Asten en Someren 

Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders, theatermannen uit de Peel, komen zondag 1 december vanaf 14.00 uur met hun Brabantse theaterprogramma 'Nawdèwir' naar De Klepel in Asten.

Een week later - zondag 8 december - speelt de tweede 'thuiswedstrijd' zich vanaf 14.00 uur af in De Ruchte in Someren.

Het trio Van Gorp, Maas & Snijders bestaat uit een troubadour, een theatermaker/clown en een schrijver/dichter. Bundeling van die kwaliteiten leidt tot een bijzondere theatrale mix.

In 'Nawdèwir' diepen de drie hun eerder bedachte 'Brabants literair entertainment' uit. Hun aanpak leidde in het vorige programma 'Vruger waar alles bitter' al tot verrassend theater. 'Nawdèwir' belooft nog iets meer: meer muziek, meer dynamiek en meer diversiteit.

In Nawdèwir gaan milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme hand in hand. Soms op 't randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed.

Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de 'generatie van '68' wordt geconfronteerd.

Als Maas, Van Gorp & Snijders 'horen, zien & zingen' gaat het over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over van alles wat je niet wilt, maar overkomt.

Kleinschalig theater 'met een lach en een traan', van broos tot brutaal; van aandoenlijk tot abnormaal.

Kaarten voor Asten, à € 12,50 inclusief pauzedrankje, zijn te krijgen bij VVV Asten of via www.hansvangorp.nl.

Voor Someren zijn ze te krijgen via www.deruchte.nl.


Trefwoorden: nawdewir piet snijders hans van gorp toon maas
Geplaatst

zaterdag 30 november 2019 | 10.20 uur

Laatst gewijzigd

maandag 02 december 2019 | 07.28 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub