Orange the World – Stop geweld tegen vrouwen

Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. Wereldwijd worden gebouwen oranje uitgelicht in de periode tot 10 december. In Nederland doen honderd steden mee.

Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks een onderdeel van ‘Orange the World’. In dat jaar deden bijvoorbeeld Time Square, de Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo mee. Inmiddels worden landmarks oranje uitgelicht en vinden activiteiten plaats in meer dan honderd landen. Afgelopen jaar deden voor het eerst Nederlandse gemeenten en provincies mee; 25 gemeenten en drie provincies lichtten gezamenlijk meer dan veertig gebouwen, bruggen, standbeelden en fonteinen oranje uit. Oranje staat voor de dagenraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Soroptimistclub Helmond-Peelland heeft het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat ook in Asten aandacht is voor de campagne. Wethouder Janine Spoor heeft op maandag 25 november de vlag van Orange the World voor het gemeentehuis gehesen.

Voorzitter Marianne Smits: “Geweldig dat ook in Asten duidelijk wordt gemaakt dat geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen. We hopen we dat meer bedrijven nu of in 2020 meedoen. Dat kan heel eenvoudig door bestaande LED-verlichting op oranje in te schakelen. Een klein gebaar voor een groots effect.”

Soroptimistclub Helmond-Peelland zet zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dat doen we op internationaal niveau door de VN en de Raad van Europa te adviseren en lokaal door goede doelen te steunen en initiatieven op te zetten. Er zijn wereldwijd 3000 clubs in 130 landen met ruim 80.000 leden.

Meer informatie:
www.orangetheworld.nl
www.soroptimist.nl
www.unwomen.nl


Trefwoorden: soroptimistclub helmond peelland wethouder janine spoor
Geplaatst

maandag 02 december 2019 | 07.03 uur

Laatst gewijzigd

maandag 02 december 2019 | 14.10 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub