Kunst- en beleefmarkt Samen in de Loove

In en rond Ontmoetingscentrum De Viersprong in Someren vindt op vrijdag 13 december een kunst- en beleefmarkt plaats van 18.00 tot 21.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen een bezoek aan de kunst- en beleefmarkt combineren met een bezoek aan de ondernemersmarkt in het centrum.

De kunst- en beleefmarkt is onderdeel van het project ‘Samen in de Loove’. Tijdens de markt presenteren bewoners van de Loove en gebruikers van De Viersprong zelfgemaakte kunstwerken. Ook kunt u ervaren wat er op het gebied van lifestyle speelt en leeft in de Loove.

Ook wordt tijdens de avond, om 18.00 uur, de ‘buurthuiskamer’ geopend door wethouder Louis Swinkels. Buurthuiskamer de Loove is een plek, in het gebouw van De Viersprong, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen koffie kunnen drinken en waar activiteiten vanuit de buurt zullen plaatsvinden. De huiskamer is laagdrempelig en open voor iedereen die het plezierig vindt om anderen te ontmoeten.

Het doel van het project Samen in de Loove is om het gezicht van Someren de Loove te laten zien aan elkaar en aan iedereen die er niet vandaan komt. Er is ook een expositie van kunstwerken, gemaakt door buurtbewoners en gebruikers van De Viersprong. Die is te zien in het voormalige pand van Zeeman in de Postelstraat, iedere vrijdag en zaterdag geopend tijdens winkeluren vanaf zaterdag 20 december tot en met zaterdag 16 februari.

Op vrijdag 10 januari vindt de presentatie plaats van een film over de wijk de Loove. Ook is er dan aandacht voor een nieuw fotoboek dat de wijk in beeld brengt.


Trefwoorden: samen in de loove kunstmarkt
Geplaatst

donderdag 12 december 2019 | 12.58 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 11 januari 2020 | 10.06 uur

Auteur

Elise Kuijpers


businessclub