Het eerste elftal van SV Someren is aardig op dreef.

In de laatste vijf competitiewedstrijden bleven de blauwwitten ongeslagen en op zondag 1 december werd nummer twee RKVVO in Veldhoven knap met 1-3 verslagen. Koen de Louw (2x) en Maico Meulen tekenden voor de Somerense doelpunten.

Op zondag 8 december ontmoet Someren opnieuw een sterke Veldhovense tegenstander, namelijk Marvilde. Dat betekent een weerzien met Salim Zeroual, die vorig seizoen nog tien keer scoorde in Somerense dienst. De in Eindhoven woonachtige Zeroual is al bijna 25 jaar lid van SV Someren en speelde dertien seizoenen in het eerste elftal. Als trainer van het hoogste jeugdteam is hij nog steeds actief betrokken bij SV Someren, maar sinds dit seizoen verdedigt hij de blauwwitte kleuren van Marvilde 1.

Marvilde en Someren zijn prestatief al jaren aan elkaar gewaagd. Van de zes eerdere ontmoetingen won Someren er drie. Twee wedstrijden gingen verloren en één duel eindigde onbeslist.

Ook dit seizoen doen beide teams weinig voor elkaar onder. Someren bezet plaats vijf en Marvilde bezet met één punt achterstand de zesde plaats in de tweede klasse F. Ook het doelsaldo is nagenoeg gelijk.

De formatie van coach Edwin Slagboom behaalde tien punten uit de laatste vier duels en is een geduchte concurrent van de Somerenaren. Zeker omdat topscorer Max van de Akker er na een wedstrijd schorsing weer bij is.

Bij Someren ontbreekt het momenteel ook niet aan zelfvertrouwen. Op zondag 1 december bleek weer eens dat het niet alleen defensief, maar ook offensief crescendo gaat met het Somerense team. Koen de Louw, Maico Meulen en junior Thijs Martens hebben hun draai gevonden en ook Luc Bouwmans pikt regelmatig zijn doelpuntje mee. En als het middenveld op dezelfde manier speelt als na rust tegen RKVVO, dan krijgt elke tegenstander het moeilijk in Someren.

De wedstrijd begint eerder dan gebruikelijk. Al om 14.00 uur zal het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Huijs uit Meterik te horen zijn op sportpark De Potacker.

Uitslagen eerdere ontmoetingen:
2015-2016: Marvilde - Someren 2-1
2015-2016: Someren - Marvilde 5-1
2017-2018: Someren - Marvilde 0-0
2017-2018: Marvilde - Someren 0-2
2018-2019: Someren - Marvilde 0-1
2018-2019: Marvilde – Someren 1-2


Trefwoorden: marvilde sv someren salim zeroual
Geplaatst

dinsdag 03 december 2019 | 13.55 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 03 december 2019 | 13.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub