De vrouwen van Someren/NWC wonnen op zondag 1 december zeer knap van Witkampers uit het Gelderse Laren.

De gasten, die vorig seizoen nog kampioen werden in de eerste klasse C, spelen voor het eerst in hun historie in de hoofdklasse. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Someren-NWC stonden ze na 9 wedstrijden met 17 punten op een mooie vijfde plaats.

Someren-NWC wist dat het een moeilijke opgave zou gaan worden om de punten op De Potacker te houden. De ziekenboeg zit overvol en vorige week werd er nog met 3-0 verloren van de hekkensluiter Buitenveldert. Witkampers verkeert in een uitstekende vorm en wist in de laatste vier wedstrijden maar liefst 17 keer te scoren.

Het strijdplan van Someren-NWC pakte in de beginfase goed uit voor de thuisploeg. In de 13e minuut van de wedstrijd wist Someren/NWC zelfs door Yvonne Swinkels op voorsprong te komen. De thuisploeg ging door en voor de rust scoorden zij nog twee keer door weer Yvonne Swinkels en Lotte van Mourik. Maar in de laatste vijf minuten voor de rust wisten de Witkampers nog twee keer tegen te scoren, zodat ze de rust ingingen met een 3-2 voorsprong.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Sv Someren-NWC. De organisatie van de thuisploeg stond goed. Toch moest halverwege de tweede helft de thuisploeg de gelijkmaker slikken, 3-3.

Een minuut voor tijd werd een aanval van Witkampers afgeslagen en de bal werd bij de middenlijn doorgekopt naar de enige aanvalster van Someren-NWC, Janske Loverbosch. Van grote afstand schoot zij op doel en haar inzet verdween over de keepster in het net voor de 4-3 eindstand.

Op zondag 8 december staat er nog een wedstrijd op het programma. Dan moet Someren-NWC naar Nijmegen om het te gaan opnemen tegen de koploper VV Trekvogels.

Aftrap in Nijmegen is om 14.30 uur.

 


Trefwoorden: witkampers vrouwen someren-nwc
Geplaatst

woensdag 04 december 2019 | 12.55 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 04 december 2019 | 13.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub