Inwoner van Someren ontvangt gemiddeld 3,4 kerstkaarten via post

In Someren kan men dit jaar 3,4 kerstkaarten verwachten via de post.

Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Hiermee ontvangen Somerensen iets minder kerstkaarten dan de gemiddelde Nederlander (4,4)

In Noord-Brabant worden gemiddeld de meeste kaarten bezorgd in Drimmelen. Ook in de gemeente Waalre en Moerdijk kunnen de inwoners bovengemiddeld veel kaarten verwachten. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Noord-Brabant is:

1. Drimmelen (met gemiddeld 6,3 kaarten per inwoner)
2. Waalre (met gemiddeld 5,6 kaarten per inwoner)
3. Moerdijk (met gemiddeld 5,5 kaarten per inwoner)
4. Geertruidenberg (met gemiddeld 5,5 kaarten per inwoner)
5. Woensdrecht (met gemiddeld 5,3 kaarten per inwoner)

Someren staat staat op de 34e plaats van de 62 Brabantse gemeenten.

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Noord-Brabant met 4 kerstkaarten een iets lager aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december.

 


Trefwoorden: kerstkaart
Geplaatst

zaterdag 07 december 2019 | 10.19 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 07 december 2019 | 09.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub