Het Alzheimer Café Peelland hield op dinsdag 3 december een bijeenkomst met als thema 'Samen Dementievriendelijk'.

Het thema van deze avond was 'Samen dementievriendelijk'. De avond ging over het betrekken van de sociale omgeving in het bieden van hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. 

De avond werd geleid door Ivonne Berkers en Petra Raymakers.

Ongeveer zestig mensen namen deel aan de bijeenkomst. Het was een soort training. Aan de hand van een vragenformulier leerden de deelnemers hoe om te gaan met mensen met dementie. En ook hoe mantelzorgers te helpen daarmee om te gaan.

Er was een ezelsbruggetje hoe om te gaan met dementie. Dit bruggetje is ‘GOED’. Deze letters staan voor: Geruststellen, Oogcontact, Even meedenken, Dank je wel.

De training, die deze dames gaven, is ook te vinden op www.samendementievriendelijk.nl.

Belangrijk is de signalen van dementie te herkennen, zoals vergeetachtigheid, problemen met dagelijks handelen, terugtrekken uit sociale activiteiten, vergissing in tijd en plaats, kwijtraken van spullen, problemen met zien, verminderd beoordelingsvermogen, verandering in gedragen karakter, onrust, taalproblemen.

Allemaal herkenningsmiddelen  om gemakkelijker met mensen met dementie om te gaan.

Het volgende Alzheimer café is op 7 januari. Het thema is dan ‘Persoonlijke verzorging’.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Mantelzorgers worden gevraagd om iemand mee te vragen en samen deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Het Alzheimer Café Peelland vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in centrum De Beiaard aan de Pastoor de Kleijnhof in Asten.

Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via de Facebookpagina (alzheimercafepeelland) en opvraagbaar via e-mail alzheimercafepeelland@gmail.com.

Het Alzheimer Café Peelland maakt onderdeel uit van een groep Alzheimer Cafés in de regio. Meer informatie over alle Alzheimer Cafés in Zuidoost Brabant is te vinden op de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost-Brabant.


Trefwoorden: alzheimer cafe peelland alzheimer cafe
Geplaatst

maandag 09 december 2019 | 12.25 uur

Laatst gewijzigd

maandag 09 december 2019 | 15.37 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub