Rondtrekkend poppentheater De Arme Pelgrim speelde op zondag 8 december in de Belevingskerk in Heusden de voorstelling ‘De schat van de pelgrim’.

Sinds 2015 wordt deze voorstelling met veel succes opgevoerd door de Franciscaanse lekenbroeder Alex.

Er werd gespeeld met moderne, zelfgemaakte poppen met zeer uiteenlopende karakters.

Het verhaal gaat over een rijk man, Franciscus, die genoeg heeft van zijn vele geld en als een arme pelgrim op zoek wil gaan naar het onbekende koninkrijk van liefde en vrede. Een plek zonder ruzie en stress. Hij gaat op reis, maar wanneer hij in een dorpje komt en de mensen horen dat hij een zoon van een koning is, gelooft niemand dat hij echt arm is, Een koningszoon is immers altijd rijk. Men denkt daarom dat hij een schat in zijn tas verborgen houdt. Iedereen in het saaie dorpje is door het dolle heen en razend nieuwsgierig naar die vreemde pelgrim en naar zijn rijkdom. Als de pelgrim Fleurtje Bloem ontmoet, gebeurt er iets verschrikkelijks en er volgen spannende momenten.

De poppenspeler van het poppentheater, broeder Alex, maakt ook zelf ieder jaar als arme pelgrim een pelgrimstocht. Broeder Alex: ..Op mijn tochten volg ik Franciscus van Assisi na en beleef ik zijn radicale armoede en spiritualiteit. Dat betekent dus geen geld meenemen, maar toch ben ik diep in mijn hart gelukkig. Bovendien ben ik in al die jaren nooit één dag zonder eten of drinken geweest. Heel wonderlijk, maar voor mij niet verbazingwekkend. Ik weet dat wanneer ik naar het Koninkrijk van liefde en vrede zoek, dat alles erbij gegeven wordt wat ik verder nodig heb. Mijn levensspreuk op mijn pelgrimstocht is ‘Bid, hoop en maak je geen zorgen. Ik vind het geweldig om mensen op mijn tocht te ontmoeten en om de vreugde door te geven.''


Trefwoorden: belevingskerk poppentheater de arme pelgrim
Geplaatst

dinsdag 10 december 2019 | 17.03 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 december 2019 | 16.04 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub