SV Someren/NWC kunnen één helft mee met koploper Trekvogels

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop mochten de vrouwen van Someren/NWC het opnemen tegen koploper De Trekvogels uit Nijmegen.

Net als de laatste weken verscheen er een gehavend Someren/NWC aan de aftrap van de wedstrijd.

Met blessures van de vaste waardes Sanne van Diepen, Shauny Regli, Lindsey Stultiëns en Julia Mennen en daarbij het vertrek van Kim Bankers afgelopen week, levert de ploeg in de laatste fase van de eerste competitie helft veel in. Dat betekende kopzorgen en puzzelwerk voor de technische staf. Het is goed om te zien dat andere meiden er ook kunnen staan en die hebben het goed ingevuld. Vol vertrouwen na de winst tegen de sterke Witkampers en met een mooi strijdplan gingen ze ten strijde op een stormachtig sportpark De Kwakkenberg.

Vanuit een gesloten defensie proberen om vanuit de counter gevaarlijk te worden was het plan. Na twintig minuten spelen werkte dit, nadat Someren/NWC via Yvonne Swinkels en Lotte van Mourik op een 0-2 voorsprong kwam.

Na een half uur spelen schroefde de koploper het tempo op. Voor rust wisten ze langszij te komen. Het toch al gehavende Someren/ NWC kreeg ook in de eerste helft veel klappen te verduren, waardoor de fitheid van team naar het nulpunt zakte.

Keepster Iris van Stiphout, die in de eerste helft in botsing kwam met de Trekvogels-spits, moest met wat paracetamol en een gehavend scheenbeen noodgedwongen door met de wedstrijd. Helaas ging dit in de beginfase van de tweede helft niet op voor twee belangrijke speelsters in de defensie. Ruth Zegwaard en Carin Maas moesten beiden geblesseerd het veld verlaten en werden vervangen door twee speelsters vanuit vrouwen 2, Niki Ten Haaf en Lindsay van Dijk. Deze meiden vielen naar behoren in. Someren/NWC miste teveel ervaring binnen de lijnen om een resultaat te kunnen halen bij de koploper. Na de 3-2 was de ban gebroken. De controle was weg bij de gasten en de ruimtes werden te groot. Een ervaren ploeg als Trekvogels wist hier wel raad mee en de teller stopte uiteindelijk terecht op 6-2.

 

De volgende wedstrijd is op zondag 19 januari. Dan spelen de meiden een oefenwedstrijd tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach. Aftrap van deze wedstrijd is om 12.30 uur op sportpark De Potacker in Someren.


Trefwoorden: trekvogels vrouwen someren-nwc
Geplaatst

woensdag 11 december 2019 | 08.25 uur

Laatst gewijzigd

maandag 17 februari 2020 | 15.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub