SV Someren stelde zondag 8 december teleur met een 0-1 nederlaag tegen naaste concurrent Marvilde.

Nadat Someren twee goede kansen gemist had, scoorde Max van den Akker de winnende treffer voor de Veldhovenaren. Na rust probeerde de thuisclub nog iets aan de achterstand te doen, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Op zondag 15 december krijgt Someren de kans om zich te revancheren tegen EFC, maar dat wordt geen eenvoudige klus. De roodzwarten uit Eersel zijn dit seizoen als enige ploeg in de tweede klasse F nog ongeslagen en lijken kampioenskandidaat nummer 1. Het team van coach Roland Schuermans won zeven wedstrijden en speelde er drie gelijk (tegen De Valk, Marvilde en NWC). De Eerselnaren staan bovenaan in de tweede periode. Op 22 december spelen ze nog een inhaalwedstrijd tegen Beerse Boys en als die met meer dan twee doelpunten verschil gewonnen wordt, gaat de eerste periodetitel naar Eersel.

EFC is al jaren een van de topploegen in de tweede klasse F en eindigde in de laatste seizoenen op respectievelijk de tweede en derde plaats. Vier jaar op rij behaalde EFC een periodetitel, maar telkens strandden de roodzwarten in de nacompetitie. Begrijpelijk dat ze in Eersel smachten naar het moment dat de promotie naar de eerste klasse eindelijk een feit wordt. Het gaat de ploeg uit de Kempen tot nu toe voor de wind.

Bij Someren is dat nog niet het geval. De blauwwitten kampen dit seizoen met behoorlijk wat blessureleed. Op zondag 8 december vielen Luc Bouwmans en Mike Kusters ook nog uit en zeker de hamstringblessure van Luc zal niet een-twee-drie hersteld zijn. Na een goede serie van vijf ongeslagen wedstrijden verloor Someren weer eens en daardoor zakte het naar plaats zes op de ranglijst met een puntje voorsprong op NWC. Wil Someren de aansluiting met de subtop behouden, dan moet er op zondag 15 december gewonnen worden van EFC.

EFC-doelman Jesse Theuws is met zeven tegentreffers de minst gepasseerde keeper in de tweede klasse F, dus de Somerense spelers kunnen hun borst alvast nat maken.

De wedstrijd op sportpark De Dieprijt begint op zondag 15 december om 14.00 uur.

Uitslagen eerdere ontmoetingen:

2015-2016: EFC-Someren 2-2

2015-2016: Someren-EFC 4-0

2017-2018: EFC-Someren 2-0

2017-2018: Someren-EFC 1-0

2018-2019: EFC-Someren 3-0

2018-2019: Someren-EFC 2-1


Trefwoorden: sv someren sportpark de dieprijt efc
Geplaatst

donderdag 12 december 2019 | 08.16 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 december 2019 | 07.22 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub