Op vrijdag 13 december werd de kerststal op het Wilhelminaplein in Someren-Dorp alweer voor de 21e keer opgebouwd door de vrijwilligers van Stichting Kerststal Someren-Dorp.

Er werd niet alleen gesjouwd en getimmerd maar ook gepauzeerd. De koffiepauze vond plaats in het gemeentehuis in het bijzijn van burgemeester Dilia Blok, wethouder Guido Schoolmeesters en de bijzondere gast Louis van den Bosch, één van de initiatiefnemers van de kerststal in Someren. Louis zag zijn vrijwilligers de kerststal opbouwen en zag dat het goed was.

De stal, een nagebouwde Peelschob, zal tot 3 januari dagelijks te bezichtigen zijn van 10.00 tot 22.00 uur.

Het middelpunt van de stal wordt gevormd door de 21-delige antieke Belgische beeldengroep uit 1917. Deze beeldengroep is zeer gedetailleerd vormgegeven en schitterend van kleur. De beelden variëren in hoogte van 50 tot 120 cm.

Jaarlijks wordt de stal opnieuw en enigszins afwijkend van vorige jaren ingericht. Een bezoek aan een van de mooiste kerststallen in onze regio is zeer de moeite waard.

Boven de stal brandt in de avonduren een schitterende, nieuwe kerstster en uiteraard ontbreekt het alom bekende knikengeltje niet.

De opbrengst van het knikengeltje wordt besteed aan het onderhoud van de kerststal.


Trefwoorden: stichting kerststal someren-dorp kerststal louis van den bosch
Geplaatst

zaterdag 14 december 2019 | 09.39 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 17 december 2019 | 15.51 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub