Stephan van Erp uit Asten presenteerde op vrijdag 13 december zijn nieuwe roman ‘Peelpijn’ in In de Gloria in Asten.

Zijn derde roman 'Peelpijn' is een historische roman die deels gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen in zijn familie.

De moord op de Somerense burgemeester Smulders in de nacht van 14 augustus 1944 heeft eveneens een belangrijke plaats gekregen in de verhaallijn. 

Inhoud

Het leven is hard voor Cato en Hannes. In een oude vervallen boerderij, diep verscholen in de Peel, bouwen ze samen een toekomst op. De armoede kleeft aan hen. De stille Hannes maakt lange dagen op de turfvelden, Cato heeft haar groentetuin en zorgt voor haar zieke moeder. Als Cato een zigeunervrouw ontmoet waarschuwt zij haar voor ‘water, vuur en zielenpijn.’ Het leven van Cato en haar gezin krijgt sindsdien een dramatische lading. Jaren later, het is de zomer van 1944, is de oorlog in het gezin van Cato en Hannes binnengedrongen. Hun zoon Driek moet onderduiken en Cato regelt voor hun dochter een baantje als dienstmeisje bij de burgemeester in het dorp. De nazi’s zitten steeds meer in het nauw en hebben de burgemeester in het vizier.

Peelpijn is een intiem portret van een arm jong gezin uit het begin van de vorige eeuw.


Trefwoorden: peelpijn in de gloria stephan van erp
Geplaatst

zondag 15 december 2019 | 18.51 uur

Laatst gewijzigd

zondag 15 december 2019 | 17.51 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub