Café Brein: 'Zingend het nieuwe jaar in’

Café Brein houdt op maandag 13 januari een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Het thema van deze avond is 'Zingend het nieuwe jaar in’.

Veel mensen uiten zich makkelijker door te zingen. “Als je het niet meer zeggen kan, zing het dan” luidt immers het spreekwoord. Jouw stem laten klinken brengt een gevoel van vrijheid. Wanneer je hersenletsel hebt is het soms lastiger je uit te drukken in woorden en te benoemen wat je voelt. Dan kan muziek of zingen je helpen.

Het kan je helpen wanneer je emotioneel bent. Het kan je vrolijk, verdrietig of rustig maken. Het is sociaal en schept saamhorigheid, door samen te zingen. En het kan je gedachten doen verzetten en de wereld om je heen even doen vergeten.

Deze avond zal gastspreker Yvonne Spanjers vertellen wat muziek kan doen als je getroffen bent door hersenletsel. Maar ze gaan ook samen zingen en op een gezellige ontspannen manier feestelijk het nieuwe jaar inluiden.

Yvonne Spanjers is muziektherapeut, pianodocent en dirigente van het NAH-koor “Eigenwijs” waar het gezamenlijk zingen voorop staat. Als muziektherapeut en pianodocent werkt Yvonne al jaren met mensen met en zonder een beperking.

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen.

Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u welkom in Café Brein Helmond.

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie kunt u contact opnemen met lunchroom De Keyser, tel. 0492-590609.

 

 

 

 

 


Trefwoorden: caf brein lunchroom de keyser niet aangeboren hersenletsel nah
Geplaatst

dinsdag 17 december 2019 | 07.31 uur

Laatst gewijzigd

maandag 10 februari 2020 | 14.31 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub