Een jaar geleden is de vogelkijkhut bij het Keelven in Someren vernield.

De gemeente wil op dezelfde plek weer een aantrekkelijk recreatiepunt bouwen waar fietsers en wandelaars kunnen genieten van de natuur.

Met dit doel schreef de gemeente Someren een ontwerpwedstrijd uit onder leerlingen van het Varendonck College in Someren.

De leerlingen werd gevraagd om een ontwerp te maken voor een vogelkijkhut. Zo'n dertig ontwerpen werden er door de leerlingen ingeleverd.

Woensdagochtend 18 december kwam de jury samen om de ontwerpen te bekijken en het winnende ontwerp bekend te maken.

De jury, bestaande uit burgemeester Dilia Blok, wethouder Louis Swinkels, Gerard Claassen (gemeenteraadslid), rector Irma van Nieuwenhuijsen, Kyro Berkers (leerling havo 5 Technasium Varendonck College), Kim van Lieshout (leerling havo 5 technasium Varendonck College) en Eveline Hommen (afdelingsleider Varendonck College), koos voor het ontwerp van Mortaza Faqiri, Yurge Veens en Barmak Rassuli uit klas 1vmb.

Het winnende team ontwierp een hut die mooi past in de omgeving, beneden goed toegankelijk is, ook voor mensen in een rolstoel. Zowel beneden als boven kun je volledig rondkijken en van de omgeving en de vogels genieten. Al met al een prachtig ontwerp waar de jury heel enthousiast over was.

De winnaars ontvingen een Samsung gear VR-bril.

Het ontwerp wordt uitgevoerd door de leerlingen BWI (Bouw, Wonen Interieur) van het Varendonck College in Someren.


Trefwoorden: vogelkijkhut ontwerpwedstrijd varendonck college mortaza faqiri yurge veens barmak rassuli
Geplaatst

vrijdag 20 december 2019 | 12.25 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 20 december 2019 | 11.25 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub