SIRIS.nl

Lego-experience in Museum Klok & Peel

In de kerstvakantie is Museum in Wintersfeer in Museum Klok & Peel in Asten voor jong en oud hét evenement om samen de kerstsfeer te beleven.

Eén van de trekkers is de Lego-experience. Het evenement duurt van 26 december tot en met 5 januari.

Ter inspiratie wordt in de Oranjerie een speciale expositie van Lego-objecten gebouwd, een heuse Lego-experience. Er zijn prachtige bouwsels te zien. Maar nog leuker is het natuurlijk om je eigen creaties aan de tentoonstelling toe te voegen. En dat kan, want er is een grote doevoorraad om zelf mee te bouwen. De mooiste bouwwerkjes mogen zelfs een paar dagen blijven staan.

Naast de Lego experience zijn er in het museum diverse kerststallen te zien uit de hele wereld, sommige daarvan met een heel bijzonder verhaal.

Stap ook in de wereld van Charles Dickens en maak mooie kerstselfies. Luister naar romantische kerstverhalen tijdens de diverse voorleessessies en geniet van warme chocomel met iets lekkers in het museumcafé.

Op zondag 29 december is er live muziek van Horlepiep, Brabantse oudste volksmuziekgroep, met kerstliederen uit Peel en Kempen en verder uit alle delen van Europa.

Natuurlijk zijn er de exposities en gratis rondleidingen door de collectie Klok, dagelijks om 13.00 uur.

Op 31 december is het museum geopend tot 16.00 uur en op 5 januari sluit de Lego-experience om 16.00 uur.

Het museumkaartje geldt als entreebewijs voor het evenement.

Meer info: www.museumklokenpeel.nl.