SIRIS-tv zendt op zaterdag 21 en zondag 22 december het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Kerstconcert Da Capo

Da Capo, seniorenorkest onder de vlag van Muziekvereniging Jong Nederland Asten, bestaat dit jaar twintig jaar. Op woensdag 18 december gaf het orkest in De Lisse in Asten een kerstconcert en SIRIS-tv was daarbij aanwezig.

Sfeervolle lichtjesroute in Someren-Eind

De kinderen van Someren-Eind trokken op vrijdagavond 13 december met hun zelfgemaakte lampionnen door de verduisterde straten tijdens een sfeervolle lichtjesroute.

Kunst- en beleefmarkt Samen in de Loove

In en rond Ontmoetingscentrum De Viersprong in Someren vond op vrijdag 13 december een kunst- en beleefmarkt plaats. De kunst- en beleefmarkt is onderdeel van het project ‘Samen in de Loove’. Tijdens de markt presenteerden bewoners van de Loove en gebruikers van De Viersprong zelfgemaakte kunstwerken en werd ook De Huiskamer geopend.

Een gekkenhuis in ’t ziekenhuis

Toneelvereniging De Heidespelers brengt in december het blijspel ‘Een gekkenhuis in ’t ziekenhuis’ op de planken van gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide. SIRIS-tv was bij een van de laatste repetities.

Herdenking Dubbelcrash op 7 februari

De Werkgroep Herdenking Dubbelcrash 1945 heeft samen met Museum Klok & Peel in Asten en het project Death Valley De Peel een belangrijk evenement op stapel staan. De initiatiefnemers hielden op donderdag 12 december een persbijeenkomst in Museum Klok & Peel in Asten.

Deel 2:

Nieuwe Somerense wethouder

Leon van de Moosdijk uit Someren is op donderdag 19 december geïnstalleerd als wethouder Ruimtelijke ontwikkeling, Volkshuisvesting & Duurzaamheid in de gemeente Hivarenbeek. In de vorige raadsperiode was hij wethouder in de gemeente Someren.

Engelentafel Van Harte Samen

Enige tijd geleden is in Someren een mooi sociaal initiatief opgezet: Van Harte Samen. Dit initiatief zet zich in voor kwetsbare mensen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uit gaan, weinig mensen ontmoeten of eenzaam kunnen zijn. Op woensdag 18 december werd door Van Harte Samen een etentje in kerstsfeer in De Viersprong.

Ontwerpwedstrijd vogelkijkhut Varendonck College

Een jaar geleden is de vogelkijkhut bij het Keelven in Someren vernield. De gemeente wil op dezelfde plek weer een aantrekkelijk recreatiepunt bouwen waar fietsers en wandelaars kunnen genieten van de natuur. Met dit doel heeft de gemeente Someren een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder leerlingen van het Varendonck College in Someren. Woensdag 18 december kwam de jury samen om de ontwerpen te bekijken en het winnende ontwerp bekend te maken.

Kerststal Wilhelminaplein in Someren

Op vrijdagavond 13 december werd de kerststal op het Wilhelminaplein in Someren-Dorp, alweer voor de 21e keer, opengesteld. Daar ging een dag lang hard werken aan vooraf. Tijdens de koffiepauze kregen de vrijwilligers bezoek van Louis van den Bosch, mede-initiatiefnemer van de kerststal in Someren.

Winterse kerstkoopavond in Someren

Op vrijdag 13 december was er in het centrum van Someren, met name het Wilhelminaplein en de Postelstraat, een winterse kerstkoopavond. Tijdens deze avond waren de winkels in het centrum geopend en hield de OVS diverse activiteiten.

NK metselen op Varendonck College

Op maandagmiddag 16 december werd op de parkeerplaats van het Varendonck College aan de Kanaalstraat in Someren een spandoek opgehangen met daarop de aankondiging van het NK Metselen. De NK-finale wordt gehouden van 25 tot en met 27 maart met het Varendonck College in Someren als gastheer.

040FIT vanaf 6 januari open

Vanaf 6 januari kun je voortaan ook fitnessen op de Ommelseweg 47 in Asten bij 040FIT. Maandag 16 december zijn de allernieuwste kracht, cardio en Fit in 30 minuten-toestellen geleverd.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 20 december 2019 | 07.40 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 10 januari 2020 | 07.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub