SIRIS-tv zendt op van maandag 23 tot en met donderdag 26 december een speciaal kerstprogramma uit met filmpjes, die afgelopen weken gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Kerstgroeten uit Asten, Heusden en Ommel

SIRIS-tv was in Asten, Heusden en Ommel op zoek naar kersttaferelen. U ziet de resultaten.

Winterconcert harmonie St. Cecilia 125 jaar

De 125-jarige harmonie St Cecilia uit Asten hield op zaterdag 14 december een Winterconcert in De Klepel in Asten. Het concert begon met de nieuwe jubileummars ‘Celebramus Vitea'. Componist Stijn Rutten overhandigde zijn compositie officieel aan de harmonie en dirigeerde zelf dit prachtige muziekstuk. Het A-orkest, onder leiding van Alex Rutten, zorgde daarna voor een gevarieerd programma met medewerking van de Astense zangers en zangeressen Nils van Hoek, Mariël van Horssen, Maud van den Boomen, Roel Ermers, Lianne Grubben en Anouk Demos. Ook het duo Flying Deers, bestaande uit de crooners Roel Henderikx en Joost Geelen, zong enkele nummers mee. Het programma bestond uit jazz, bigband, Engels klassiek, Amerikaans klassiek, pop, Gregoriaans, musical en natuurlijk kerstklassiekers zoals ‘Have yourself a merry little Christmas’ en ‘Do they know it’s Christmas time again’.

AstenNu - Zonnepanelenproject De Groene Zone

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor het project De Groene Zone. Inwoners van Asten en ook Someren kunnen zonnepanelen op hun dak laten leggen zonder inzet van eigen geld en zonder zorgen. Wethouder Guido Schoolmeesters van Someren en wethouder Theo Martens van Asten vertellen hoe dat kan.

Deel 2:

Zùmmerse Winterpret voor jong en oud

De vierde editie van de Glazen Kooi vindt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 december plaats op het Wilhelminaplein in Someren. Tijdens die drie dagen ligt er ook een schaatsbaan van tweehonderd vierkante meter op het Wilhelminaplein. En zo is het evenement 'Zùmmerse Winterpret' geboren.

Kerstgroeten uit Someren, Someren-Eind, Lierop en Someren-Heide

SIRIS-tv was in Someren, Someren-Eind, Lierop en Someren-Heide op zoek naar kersttaferelen. U ziet de resultaten.

Finaledag Day for Change Varendonck College

Een winstgevend én duurzaam bedrijf opzetten met een lening van maximaal 20 euro in slechts zeven weken tijd. Begin dit schooljaar startten leerlingen van 3 HAVO/VWO van het Varendonck College deze ondernemende uitdaging. Op 30 oktober en 5 november presenteerden zij hun ideeën in Museum Klok & Peel in Asten en op donderdag 19 december werden op het Varendonck College de winnende teams evenals het bedrag en bestedingsdoel bekend gemaakt tijdens de finaledag.

Restauratie muurschilderingen

In de H. Maria Presentatiekerk in Asten wordt de laatste hand gelegd aan de restauratie van de oude schilderingen in de kerk. Onder leiding Els Haasen komen er steeds meer fraaie taferelen tevoorschijn.

Gemeentenieuws - Zonnepanelenproject De Groene Zone

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor het project De Groene Zone. Inwoners van Someren (en ook Asten) kunnen zonnepanelen op hun dak laten leggen zonder inzet van eigen geld en zonder zorgen. Wethouder Guido Schoolmeesters van Someren en wethouder Theo Martens van Asten vertellen hoe dat kan. 


Trefwoorden: siris-tv
Geplaatst

maandag 23 december 2019 | 17.21 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 december 2019 | 16.22 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub