Atletiekvereniging ’t Jasper Sport hield op zondag 5 januari de BAA Jaspercross 2020 in de Polderse Bossen in Asten.

Deze wedstrijd telde mee voor de Limbra Cross Competitie, waar de Jaspercross een van de tien crossen is.

Vele lopers voerden een felle strijd om de titel Brabants crosskampioen.

Mede door het mooie weer en onder belangstelling van vrienden en ouders was deze cross, met bijna 600 deelnemers in diverse categorieën, een groot succes. Naast deze lopers, die kwamen voor dit kampioenschap of zesde cross van de Limbra Crosscompetitie, waren er ook opvallend veel lopers uit Asten en Someren (ca. 80) waarvan ongeveer de helft lid is van atletiekvereniging ’t Jasper Sport.

Om 10.30 uur werd het startschot gegeven voor de lange cross door wethouder Guido Schoolmeesters van de gemeente Someren. Het parcours, dat bekend staat als een technisch parcours door de vele bochten, lag er prachtig bij mede dankzij het goede voorwerk wat de dag daarvoor door de vele vrijwilligers van ’t Jasper Sport was verricht.

Bij de lange cross (8.000 meter) streden 150 deelnemers om de prijzen in verschillende leeftijdscategorieën. Bij de mannen was Rick Hartogs van DAK Drunen de verrassende winnaar met een zeer snelle tijd van 27.56. Mark van Kessel van Lopersgroep Deurne, de winnaar van voorgaande jaren, moest genoegen nemen met een derde plaats. Teun Duisters van Running team Eindhoven werd tweede.

Bij de vrouwen ging de titel naar Kathelijn Lemmens van Eindhoven Atletiek. Anna-Lina Dahlbeck werd tweede en Nathalie Thijssen uit Asten werd in dit sterk deelnemersveld verdienstelijk derde.

Bij de korte cross was Juul Knoester van GVAC Best de snelste, hij liep de 3 km in een tijd van 10.50 Emmie Weekers van Eindhoven Atletiek was de winnaar bij de vrouwen in een tijd van 12.43.

 

Bij de junioren en pupillen werd er in veel categorieën gestreden bij de meisjes en de jongens. De lopers van de atletiek verenigingen uit de regio zoals HAC, ATH, Lopersgroep Deurne en ’t Jasper Sport hadden dit jaar te maken met een veel sterker deelnemersveld vanwege het Brabants crosskampioenschap. De plaatselijke favoriet van ’t Jasper Sport Jette Winkelman werd derde in haar categorie Meisjes A,

Naast deze plaatselijke favoriet waren er nog diverse andere jeugdleden uit onze regio met een podiumplaats.

Onderstaande jeugd-deelnemers uit onze regio kregen een podiumplaats:

2e Jongens Mini Pupillen C Dex Scheepers ATH

2e Meisjes Pupillen B Aafke Mennen Lopersgroep Deurne

2e Meisjes Pupillen A Lieve Derks ATH

3e Meisjes Pupillen A Renske Mennen Lopersgroep Deurne

2e Jongens Junioren D Jorg Klomp ATH

2e Meisjes Junioren D Kirsten van den Hurk Lopersgroep Deurne

3e Jongens Junioren C Timo Klomp ATH

3e Meisjes Junioren B Emma Bijnen HAC

3e Meisjes Junioren A Jette Winkelman ’t Jasper Sport

De volledige uitslag is vinden op www.Limbracross.nl.


Trefwoorden: jasper sport brabantse crosskampioenschappen baa jaspercross rick hartogs
Geplaatst

dinsdag 07 januari 2020 | 18.25 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 januari 2020 | 17.25 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub