Thijs Verdonschot (Middelstraat 20) uit Someren is op dinsdag 7 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Someren door de Stichting Someren Natuurlijk gepresenteerd als de 28e Zùmmerse Mens.

Thijs is in het dagelijkse leven ICT- en Layout Engineer bij een technisch bedrijf in Best.

Thijs is als 28e Zùmmerse mens gekozen, omdat hij zich al vele jaren belangeloos inzet als vrijwilliger op diverse terreinen in de Somerense gemeenschap. Hij doet dit in alle bescheidenheid, met veel passie en uitstraling, meestal onopvallend achter de schermen. Kortom een vrijwilliger zoals Stichting Someren Natuurlijk zich die voorstelt.

Op de lijst van vele verdiensten van Thijs als vrijwilliger staat het volgende:

· Hij is vanaf 1982 actief bij Tourclub De Nachtegaal, die in 2004 is overgegaan in TWC De Zwaluw. Thijs is vanaf het begin één van de organisatoren van de Kennedy Toertocht. Hij functioneert binnen de Tour- en Wielerclub als adviseur, coördinator, verkeersregelaar en parkoersbouwer. Thijs is 16 woensdagavonden per jaar actief bij wedstrijden georganiseerd door Wieler Vereniging Amateursport Nederland. Hier coördineert hij de inzet van de vrijwilligers. Vanuit de Wieler Vereniging wordt hij ook ingezet bij evenementen buiten Someren.

Thijs is vanaf 1990 lid van Muziekvereniging Somerens Lust. In de eerste jaren was hij muzikaal actief op de bariton en tegenwoordig bij officiële gelegenheden als schelleboomdrager. Zijn belangrijkste taak binnen de muziekvereniging is het opzetten en verzorgen van de techniek, licht en geluid. Bij alle optredens, concerten en evenementen zoals het Zùmmers Spektakel. Nooit doet MSL tevergeefs een beroep op hem.

Thijs is ook al vele jaren actief binnen carnavalsvereniging De Meerpoel. Hij maakte jarenlang deel uit van de Prinselijke Hofkapel.  Hij verzorgt nog altijd het licht en geluid bij de Meerpoel Zaonikaovenden en de Prinsenrecepties. In deze functie is hij al actief vanaf 2004.  Thijs is ook de ontwerper en bouwer van de eerste website van carnavalsvereniging De Meerpoel in 2005. Vervolgens vervulde hij nog een aantal jaren de functie van webmaster.

Thijs is als technicus ook actief voor Kans Plus Asten-Someren. Vanaf de start van de playbackwedstrijd (19 jaar geleden) verzorgt hij hiervoor - en voor andere evenementen - de techniek.

Hij is ook al vele jaren actief als oproepkracht (als geluidsman/technicus) in Cultureel Centrum De Ruchte.

Thijs is altijd bereid een handje te helpen. Dat is voor hem een vanzelfsprekendheid. Hij is al jaren actief bij belangrijke evenementen van diverse verenigingen. Daarnaast levert hij een bijdrage aan de verbetering van het leefgenot van de medemens(en). Thijs is een harde werker, een onmisbare schakel, die zich vol overgave inzet en daarbij nooit op de voorgrond treedt.


Trefwoorden: zmmerse mens carnavalsvereniging de meerpoel muziekvereniging somerens lust twc de zwaluw thijs verdonschot
Geplaatst

woensdag 08 januari 2020 | 12.09 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 08 januari 2020 | 15.28 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub