SIRIS-tv zendt op zaterdag 11 en zondag 12 januari het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Blok

Burgemeester Dilia Blok hield op dinsdag 7 januari haar nieuwjaarstoespraak. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Someren.

Thijs Verdonschot 28e Zùmmerse Mens

Thijs Verdonschot uit Someren is op dinsdag 7 januari door de Stichting Someren Natuurlijk gepresenteerd als de 28e Zùmmerse Mens. De bekendmaking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Someren.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren hielden op dinsdag 7 januari de nieuwjaarsreceptie. Vele vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen, gemeenteraadsleden en 'gewone' burgers kwamen het college van B en W een goed en gelukkig 2020 toe wensen.

Opsluiting Glazen Kooi 2019

Op vrijdag 27 december om 23.00 uur werden de twee discjockeys van de vierde Glazen Kooi Someren, Johnny Den Dekker en Tim Raijmakers, voor 45 uur opgesloten in hun glazen kooi op het Wilhelminaplein in Someren. Zij gingen geld inzamelen om zo veel mogelijk wensen te vervullen voor mensen uit Groot-Someren. Voor hun opsluiting sprak SIRIS-tv met de twee discjockeys.

Carnaval in de Glazen Kooi 2019

De twee discjockeys in Glazen Kooi in Someren, Johnny Den Dekker en Tim Raijmakers, hebben niet te klagen over de hoeveelheid bezoekers die bij hen in hun kooi komen. Zaterdag 28 december kwamen de carnavalsverenigingen De Meerpoel, De Pompers, Locomotion, De Plattevonder en De Keijepaol op bezoek. Niet voor een bliksembezoek. Er was zelfs tijd voor de nodige polonaises op de vierkante meter.

Flinke opbrengst Glazen Kooi 2019

Zondag 29 december om 20.00 uur werden de twee discjockeys van de 4e Glazen Kooi in Someren, Johnny Den Dekker en Tim Raijmakers, bevrijd uit hun kooi. De ouders van Johnny en Tim openden na 45 uur de deur van de Glazen Kooi.

Deel 2:

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Vos

Het college van B en W van de gemeente Asten hield op woensdag 8 januari de nieuwjaarsreceptie. Burgemeester Hubert Vos hield er zijn nieuwjaarstoespraak.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Asten

Het gemeentebestuur van Asten hield op woensdag 8 januari de nieuwjaarsreceptie. De drukbezochte receptie vond plaats in gemeenschapshuis De Klepel in Asten.

Herdenking Dubbelcrash (deel 1)

De Werkgroep Herdenking Dubbelcrash 1945 heeft samen met Museum Klok & Peel in Asten en het project Death Valley De Peel een belangrijk evenement op stapel staan. Het betreft een driedaags programma rond de internationale herdenking van de mysterieuze Dubbelcrash die op 7 februari 1945 plaatsvond in de Astense Veluwepeel en waarbij in totaal negen Franse luchtmachtsoldaten om het leven kwamen. SIRIS-tv ging naar de plek waar de crashes plaatsvonden en sprak er met de initiatiefnemers Piet Snijders, Gerard Geboers, Harrie van der Loo en Joop Hendrix. De reportage Herdenking Dubbelcrash wordt in vier delen uitgezonden. In de eerste aflevering is Piet Snijders aan het woord.

Koninklijke onderscheiding voor Richard van Bussel

Richard van Bussel uit Ommel ontving op zaterdag 4 januari de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Hubert Vos speldde bij Richard de versierselen op in zijn woning aan de Dionysiusstraat.

Koninklijke onderscheidingen brandweer Asten

Op zaterdag 4 januari reikte burgemeester Hubert Vos koninklijke onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan maar liefst zes brandweermannen van de Astense brandweer. De uitreikingen van de lintjes vonden plaats in de brandweerkazerne tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Astense brandweerkorps.

Zùmmerse Winterpret

Het evenement Zùmmerse Winterpret op het Wilhelminaplein in Someren was een succes. Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 december was het druk op de kunstijsbaan. Vooral de jeugd was er volop te vinden.

Opening 040FIT Asten

In In Bedrijf, het economisch programma van SIRIS-tv, aandacht voor het nieuwe fitnesscentrum in Asten: 040FIT aan de Ommelseweg. 040FIT Asten is de zevende vestiging van de fitnessketen die ook gevestigd is in onder andere Deurne, Heeze, Geldrop, Best en Valkenswaard. Na de opening ging SIRIS-tv er een kijkje nemen.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 10 januari 2020 | 13.03 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 16 januari 2020 | 21.59 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub