Nawdèwir in De Vurherd in Lierop en in 't Speelhuis

De Peellandse theatermakers Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders brengen zaterdag 25 januari om 20.15 uur hun voorstelling Nawdèwir voor het voetlicht in De Vurherd in Lierop. Theaterliefhebbers die een weekendvoorstelling overdag prefereren, kunnen zondag 2 februari vanaf 15.00 uur terecht in 't Speelhuis in Helmond.

Nawdèwir draait lekker. Zeker in thuisregio de Peel laat het publiek zich gewillig meevoeren in de theatrale gedachtekronkels van het trio Van Gorp, Maas en Snijders.

Dit drietal stond vijf jaar geleden aan de basis van de 'Brabantse volksopera Mistero'. Nadien vonden de drie het 'Brabants literair entertainment' uit. Nawdèwir is hun tweede theaterprogramma in dat genre.

Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de 'generatie van '68' wordt geconfronteerd.

Als Maas, Van Gorp & Snijders 'horen, zien & zingen' gaat het over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over van alles wat je niet wilt, maar overkomt. Nawdèwir is kleinschalig theater, soms broos, soms brutaal. Milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme gaan hand in hand. Soms op 't randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed. Brabants amusement zoals nog niet eerder gebracht; een aangename weekendontdekking.

Nawdèwir: zaterdagavond 25 januari 20.15 uur in gemeenschapshuis De Vurherd, Offermanstraat 10 in Lierop. Kaarten te koop bij respectievelijk De Vurherd Lierop of via www.hansvangorp.nl.

Zondagmiddag 2 februari vanaf 15.00 uur in 't Speelhuis in Helmond. Kaarten via www.theaterspeelhuis.nl.

Foto Kees Martens.


Trefwoorden: nawdewir piet snijders hans van gorp toon maas
Geplaatst

donderdag 16 januari 2020 | 07.59 uur

Laatst gewijzigd

zondag 26 januari 2020 | 15.14 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub