Op zondag 12 januari werd de zaal van De Ruchte in Someren omgetoverd tot een gezellig, sfeervol café voor het traditionele nieuwjaarsconcert wat dit jaar verzorgd wordt door de Jazz Academy.

De setting was anders met staand publiek en een bar in de zaal.

Voorzitter Leon van de Moosdijk heette iedereen van harte welkom met mooie woorden, in het bijzonder voor de sponsoren en Vriendenclub van Somerens Lust. Speciale felicitaties gingen uit naar Thijs Verdonschot, de Zùmmerse Mens van 2020, mede door zijn werkzaamheden voor de vereniging.

Dit nieuwjaarsconcert was het laatste optreden bij de Jazz Academy voor drummer Arjan Meeuws en gitarist Eddy Donkers, die helaas hun muzikale stokje over zullen dragen. Met een luid applaus werden zij bedankt.

Onder leiding van Kees Kes startte de Jazz Academy met ‘Caravan’. Waarop nog vele swingende en bluesy klanken volgden. Een mooi programma met een fijne afwisseling tussen zang door Hein Verberne en Loes van Stratum, die ook samen een aantal nummers zongen.

De Jazz Academy bracht bekende nummers ter gehore, zoals ‘Can’t buy me love’, ‘Crazy little thing called love’ en ‘Nergens goed voor’, maar dan natuurlijk in een bigbandjasje. Daarnaast kwam ook de echte klassiekers langs zoals ‘Girl form Ipanema' en 'Come fly with me’.

 


Trefwoorden: muziekvereniging somerens lust nieuwjaarsconcert jazz academy
Geplaatst

donderdag 16 januari 2020 | 14.07 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 16 januari 2020 | 14.43 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub