Oost-Brabant gezamenlijk tegen drugsgebruik

In 2020 slaan 38 Brabantse gemeenten, Novadic-Kentron, GGD Brabant-Zuidoost, GGD Hart voor Brabant, politie en regiobureau Integrale Veiligheid de handen ineen om het steeds normaler worden van drugsgebruik tegen te gaan.

Drugsgebruik brengt heel veel risico’s en problemen met zich mee.

Niet alleen professionals zien dat de norm voor drugsgebruik aan het verschuiven is.

Steeds meer mensen spreken openlijk over hun drugsgebruik en een steeds bredere groep mensen vindt drugsgebruik ‘normaal’.

Het doel van de regionale aanpak is deze ‘normalisering’ te doorbreken en om te buigen.

In Oost-Brabant is de problematiek die samenhangt met drugsgebruik groot.

De politieregio Oost-Brabant is de eerste regio die met alle betrokken partijen samenwerkt om de normalisering van drugsgebruik aan te pakken. Om dit te bereiken wordt een monitor opgezet en een campagne ontwikkeld. De monitor zal inzicht bieden in de problematiek rondom deze normalisering. “We richten ons daarbij niet alleen op jongeren maar ook op (jong-) volwassenen die een voorbeeldfunctie hebben als het gaat om middelengebruik.” aldus Theo Maas, wethouder gemeente Someren.

De provincie Noord-Brabant onderstreept het belang van dit regionale project in het kader van de verkeersveiligheid. Ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Openbaar Ministerie onderstrepen het belang van dit regionale project. In enkele gemeenten is de besluitvorming rond deelname aan dit regionale project in de afrondende fase.

 


Trefwoorden: drugs drugsgebruik novadic-kentron wethouder theo maas
Geplaatst

maandag 20 januari 2020 | 11.29 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 04 februari 2020 | 14.51 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub