Op zondag 26 januari hervat SV Someren de competitie met een thuiswedstrijd tegen Oirschot Vooruit.

Een tegenstander, waar Someren in competitieverband niet eerder tegen speelde.

Oirschot Vooruit werd in 1937 opgericht en groeide uit tot een bloeiende vereniging met ruim 850 leden en ca. vijftig teams. De laatste jaren klom de club, na twee kampioenschappen en drie promoties, op van de vierde naar de eerste klasse. Dit seizoen keerde het vaandelteam, na verlies in de nacompetitie, weer terug in de tweede klasse F. In de breedte groeide de vereniging, want voor het eerst speelt het tweede elftal in de reserve-hoofdklasse. De successen van Oirschot Vooruit werden behaald onder leiding van hoofdtrainer Piet Drijvers, die al vanaf 2014 aan het roer staat en onlangs voor een zevende seizoen bijtekende.

Niet alleen de sportieve prestaties van de laatste jaren waren opmerkelijk, ook de accommodatie van Oirschot Vooruit onderging een metamorfose met twee nieuwe kunstgrasvelden, nieuwe kleedlokalen en een moderne kantine.

Ondanks een aansprekende 1-5 overwinning op koploper Sparta’25 staan de groenwitten momenteel op de elfde plaats in de tweede klasse F.

Someren bezet de zesde plek en wil minimaal in het linkerrijtje blijven. In de winterstop werd een goed trainingsweekend georganiseerd. Kort daarvoor werd Vianen Vooruit verslagen in de derde ronde van de districtsbeker en vorige week werd ten koste van RKSV Margriet uit Oss de achtste finale van het bekertoernooi bereikt.

De competitie staat op dit moment echter weer centraal. De formatie van coach Dominik Vergoossen kan zich eigenlijk geen misstap veroorloven als het de aansluiting met de subtop wil behouden. Zondag 26 januari zullen we zien of de blauwwitten klaar zijn voor de eerste competitiewinst van dit kalenderjaar.

De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur.


Trefwoorden: oirschot vooruit sv someren
Geplaatst

dinsdag 21 januari 2020 | 07.40 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 21 januari 2020 | 06.44 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub