SIRIS.nl

Zuid-Nederlandse Wintershow in manege De Witte Vallei

Op zaterdag 7 maart wordt voor de 18e keer de Zuid-Nederlandse Wintershow gehouden in manege De Witte Vallei aan de Gezandebaan 31 in Heusden.

Tijdens deze wintershow komen ongeveer 115 zwart- en roodbonte koeien in de ring.

De 37 deelnemers aan deze wintershow komen uit Zuid-Nederland.

Bij zwartbont is dit jaar Ronnie Oostvogels bereid gevonden om te jureren en bij roodbont zal Ben Knoef deze taak op zich nemen.

Ronnie Oostvogels is melkveehouder in het Brabantse Schijf. Ronnie is een trouwe inzender aan de wintershow in Etten-Leur en aan de MSD-show in Schijndel.

Ben Knoef zal de roodbont koeien voor zijn rekening nemen. Ook Ben is een praktiserend melkveehouder die de keuringen een warm hart toedraagt. De laatste jaren zien we dat Ben en zijn familie steeds vaker ook met roodbont dieren deelneemt aan landelijke keuringen en niet zonder succes.

Volgens goede traditie telt het programma individuele keuringen, bedrijfsgroepenkeuringen en de kampioenskeuring. Bij de individuele keuringen zijn er drie categorieƫn. Er wordt begonnen met de eerstekalfskoeien, dan de tweede- en derdekalfskoeien en als laatste de vierde- en hogere kalfskoeien. Na het keuren van de oudste rubriek, worden de bedrijfsgroepen gekeurd.

Ook dit jaar wordt er wederom een loterij gehouden. Er zijn diverse prijzen te winnen. De lootjes zijn te koop tijdens de keuring en de gelukkige winnaars worden net voor de kampioenskeuring bekend gemaakt.

De hal is verdeeld in twee ringen waarin de dieren gekeurd worden. De koeien die op dat moment niet in de ring zijn, staan rondom de ringen opgesteld.

In de hal is een groot aantal aanverwante bedrijven met een eigen stand aanwezig. Deze sponsoren presenteren zich ook op een videowall. Op de videowall kunnen de uitslagen per rubriek bekeken worden. Verder zijn gezellige zitjes gecreƫerd waar men kan genieten van een bakje koffie, lekker bij kan praten en wat kan eten.

De wintershow is gratis te bezoeken.

De dag duurt van 9.30 tot 16.00 uur.