Het vaandelteam van Someren boekte op zondag 26 januari een zwaarbevochten overwinning op Oirschot Vooruit.

De ploeg van trainer Dominik Vergoossen boog in de slotfase een achterstand om en won dankzij een late treffer van invaller Freek van Bussel met 3-2.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd, had meer balbezit en kreeg ook de eerste doelkans via Luc Bouwmans, die zijn inzet rakelings voorlangs het doel zag verdwijnen. Al vrij snel nam Oirschot Vooruit het initiatief over. Fons Meeuwis profiteerde bijna van een misverstand in de Somerense defensie. Via een Somerens been verdween de bal naast het doel.

Joris Swaanen zette zijn team binnen twintig minuten alsnog op voorsprong via een penalty na hands van Robert van Lierop. Doelman Maarten Werts koos de juiste hoek, maar het schot was te hard om een doelpunt te voorkomen.

Na iets meer dan een half uur kopte Koen de Louw de gelijkmaker tegen de touwen uit een goede voorzet van Mike Kusters. Amper drie minuten later kwamen de Somerenaren weer op achterstand na defensief geklungel. Gijs Sebregts versloeg de iets te ver voor zijn doel staande Maarten Werts met een strak schot in de uiterste hoek. Someren kreeg via Koen de Louw en Thijs Martens nog twee kansjes op de gelijkmaker, maar het ging de rust in met een 1-2 achterstand.

In de tweede helft drong Someren aan en Thijs Martens krulde de bal al na drie minuten op de paal. Verdedigend stond het na rust beter bij de thuisclub, maar de blauwwitten mochten van geluk spreken dat een lob van Max van Kollenburg op het dak van het doel eindigde.

Op het uur viel de verdiende gelijkmaker. Na een assist van Wesley van den Boomen kopte Luc Bouwmans de bal via de onderkant van de lat over de doellijn. Luc leek even later weer te scoren, maar doelman Van de Loo verwerkte de bal tot corner. Someren bleef aandringen en het was invaller Freek van Bussel die vijf minuten voor tijd de 3-2 tegen de touwen schoot op aangeven van Thijs Martens.

Kort daarna leek Joris Swaanen uit een tegenaanval iets terug te doen. Zijn op het eerste oog ongevaarlijke inzet werd door iedereen gemist en raakte zelfs de buitenkant van de paal. Ook Someren was nog een keer gevaarlijk, maar pinchhitter Freek kopte een voorzet van Thijs Martens in het zijnet.

De overwinning was op grond van de tweede helft verdiend, maar het had ook zomaar anders uit kunnen pakken. Op zondag 2 februari speelt Someren in Beek en Donk tegen nummer twee Sparta’25.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen, Robert van Lierop (60 Justin Hoeben), Niels Schweren, Mike Kusters, Max Sonnemans, Luuk Hoeben (75 Freek van Bussel), Robin van den Aker, Koen de Louw, Thijs Martens, Luc Bouwmans.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van den Broek


Trefwoorden: sv someren oirschot vooruit
Geplaatst

maandag 27 januari 2020 | 08.28 uur

Laatst gewijzigd

maandag 27 januari 2020 | 10.07 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub