NWC deelt de punten met Mierlo-Hout

NWC uit Asten heeft een verdienstelijk punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen hoogvlieger Mierlo-Hout: 1-1.

Voor rust kwamen de Astenaren op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Chesron Geuns, maar in de tweede helft stelde de thuisploeg alsnog terecht een punt veilig.

Het werd een mooie strijd op zondag 26 januari op sportpark De Beemd. Al binnen een minuut spelen kreeg Mierlo-Hout de eerste kans, nadat NWC gevaarlijk uitverdedigde en spits Emre Bars op het Astense doel afstormde. Zijn inzet ging echter net voorlangs. In de zeventiende minuut vloog een verdwaalde voorzet van linkerverdediger Rick van de Ven tegen de paal.

Het spel golfde op een neer en het ging voor rust gelijk op. NWC legde een prima instelling aan de dag en maakte het Mierlo-Hout lastig. De beste kans voor de bezoekers was voor Jeroen van Deursen, die de Helmondse sluitpost Tom Verhoeven met een lob wilde verschalken op aangeven van Luuk Castelijns. De doelman greep in. Ook een vrije trap van Sander van den Eijnde ging richting de korte hoek, maar daar lag Verhoeven al klaar om de poging onschadelijk te maken.

Vlak voor rust trok NWC de voorsprong naar zich toe toen scheidsrechter Masman een ongelukkige handsbal van Van de Ven bestrafte met een strafschop, wat leidde tot veel protest aan Helmondse zijde. Chesron Geuns benutte de penalty probleemloos: 0-1. De oranjehemden gingen dan ook met de voorsprong rusten, en konden tevreden zijn over de eerste helft.

Na de pauze drong Mierlo-Hout meer en meer aan en kwam NWC enkele keren met de schrik vrij. Een dubbele kans, binnen een minuut, konden de blauw-witten niet verzilveren. Via een Astens been knalde Richard Rooijakkers over en even later raakte Bars de lat. Na een uur spelen kwam NWC opnieuw goed weg en mocht het keeper Gijs Brüsewitz danken. Hij voorkwam op katachtige wijze de gelijkmaker van middenvelder Martijn van Thiel en uit de corner die daarop volgde rolde de bal na een hachelijke situatie naast het doel. De druk werd te hoog, maar toch viel de 1-1 op een voor NWC vervelend moment. Aanvaller Van Deursen knalde hard op de paal en in diezelfde minuut lag de bal aan de overkant in het netje. Thom Meeuwsen ontsnapte aan de Astense defensie, stuitte in eerste instantie op Brüsewitz maar in de rebound tikte de vleugelspits alsnog binnen: 1-1.

Mogelijkheden waren er daarna nog voor Van Thiel (kopbal voorlangs) en Rooijakkers (poging naast na overtuigend doorzetten), maar NWC bleef overeind en sleepte het zwaarbevochten punt uit het vuur tegen een sterk en fris voetballend Mierlo-Hout. Een prima prestatie van de manschappen van coach Roel Nabuurs, die zondag 2 februari Beerse Boys ontvangen op sportpark ’t Root.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen (65’ Douwe Hurkmans), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Menno Janssen, Mark Bosch, Timo Janssen, Luuk Castelijns (76’ Niels van Horne), Jeroen van Deursen en Chesron Geuns.