SIRIS.nl

Drie nieuwe boa’s voor extra toezicht in gemeente Someren

Op donderdag 30 januari zijn drie nieuwe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in de gemeente Someren beëdigd.

Met de beëdiging heeft de gemeente nu vijf volledig bevoegde boa’s beschikbaar die voor toezicht en controle ingezet kunnen worden en dat zijn Loek Munnik, Marcel Snoeren, Christ Jacobs, Tijn Somers en Rayvano Schuman.

In de regel zullen geen vijf boa’s gelijktijdig dienst doen. Met dit aantal kan de gemeente voorzien in een extra inzet door boa’s als daar aanleiding voor is, zoals bij de grotere evenementen en andere gebeurtenissen waarbij extra toezicht verlangd wordt. Bovendien wil de gemeente het toezicht vergroten door de boa’s meer aanwezig te laten zijn in de kerkdorpen en wijken van de gemeente Someren.

De boa’s houden zich bezig met allerlei klachten en meldingen in het openbaar gebied zoals parkeeroverlast, hondenpoep, dumpen van afval, jongeren op straat en reclameborden. Daarnaast zijn de boa’s voor extra toezicht aanwezig bij de vele evenementen.

De opsporingsambtenaren werken nauw samen met politie, jongerenwerk, woningcorporaties en buurtbemiddeling.

Mocht u een klacht of melding hebben, spreek de boa’s er gerust op aan. Indien gewenst kunt u ook een afspraak maken. Neem hiervoor contact op met het gemeentehuis via e-mail gemeente@someren.nl of tel. 0493-494888.