SIRIS-tv zendt op zaterdag 1 en zondag 2 februari het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Wethouder Theo Martens stopt

Theo Martens stopt als wethouder van de gemeente Asten. Dat maakte de wethouder op woensdag 29 januari bekend.

Prins Jordi d'n Urste van De R'Ommelpotters

Op zaterdag 25 januari werd in café-zaal De Pelgrim in Ommel de 49e prins van De R’Ommelpotters bekendgemaakt. Dat is Jordi Mennen.

Onderzoek verkeersdrukte in Lierop

Dorpsoverleg Lierop hield op maandag 27 januari een extra vergadering over het onlangs gehouden verkeersonderzoek voor het doorgaand verkeer door Lierop. Gekeken werd of de huidige maatregelen het gewenste effect hebben en of er aanvullende verkeersmaatregelen mogelijk zijn, waardoor de ervaren verkeersoverlast verder vermindert. De wethouders Louis Swinkels en Guido Schoolmeesters waren er om te horen wat de Lieroppenaren van dit onderzoek vonden en om vragen te beantwoorden.

Wishfull Singing in Koepelkerk

In de Lieropse Koepelkerk vindt op zaterdag 7 maart een bijzonder concert plaats van het gezelschap Wishful Singing. Ferd Raaijmakers heeft Wishful Singing naar Lierop gehaald.

Deel 2:

Danny van Lierop naar WK veldrijden

Eerstejaars-junior Danny van Lierop uit Someren neemt op zondag 2 februari deel aan de Wereldkampioenschappen veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. Daaraan mogen deelnemen is al een hele prestatie.

Prins Ad d'n Urste van De Lisse

Zorgcentrum De Lisse in Asten heeft een nieuwe prins en dat is Ad Kuijpers. Prins Ad d'n Urste werd op woensdag 29 januari aan de bewoners gepresenteerd. 

Prinses Mijs I van De R'Ommelpotterkes

Op vrijdag 24 januari vond in gemeenschapshuis De Kluis in Ommel het jeugdprinsenbal van De R’Ommelpotterkes plaats. Tijdens dit bal werd de nieuwe jeugdprinses bekend gemaakt. En dat is Mijs Verspeek. De nieuwe jeugdvorst is Toon van Bussel.

Herdenking Dubbelcrash (deel 4)

De Werkgroep Herdenking Dubbelcrash 1945 heeft samen met Museum Klok & Peel in Asten en het project Death Valley De Peel een belangrijk evenement op stapel staan. Het betreft een driedaags programma rond de internationale herdenking van de mysterieuze Dubbelcrash die op 7 februari 1945 plaatsvond in de Astense Veluwepeel en waarbij in totaal negen Franse luchtmachtsoldaten om het leven kwamen. SIRIS-tv ging naar de plek waar de crashes plaatsvonden en sprak er met de initiatiefnemers Piet Snijders, Gerard Geboers, Harrie van der Loo en Joop Hendrix. De reportage Herdenking Dubbelcrash wordt in vier delen uitgezonden. In de vierde en laatste aflevering is planehunter Joop Hendrix uit Helmond aan het woord.

Gerechtsdeurwaarder Louis van Seggelen stopt

In het economisch programma van SIRIS, In Bedrijf, aandacht voor Van Seggelen & Partners Gerechtsdeurwaarders in Helmond. Louis van Seggelen uit Someren is de naamgever van het bedrijf. Louis houdt er per 1 februari mee op.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 31 januari 2020 | 13.04 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 06 februari 2020 | 20.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub