Planten, groot en klein, in allerlei tinten groen, met bloemen en bessen.

Overal in de natuur kom je ze tegen. En wil je weten waar welke planten voorkomen? Waar ze van afhankelijk zijn? Hoe ze groeien en bloeien en tot welke plantenfamilie ze horen?

Meld je dan aan voor de cursus Wilde Planten bij IVN Asten-Someren.

Komend voorjaar start deze cursus die bestaat uit vier lesavonden op donderdag en vier excursies op zaterdagochtend.

Tijdens de lesavonden wordt ingegaan op de bouw van planten, de fotosynthese, de plaats van de plant in het ecosysteem, de plantensoorten, naamgeving, het hanteren van een determinatieboek (flora), biotische en a-biotische invloeden, landschapstypen.

Elke lesavond komt een aantal plantenfamilies aan bod. Er wordt dan gekeken naar de verschillen en overeenkomsten tussen de families, die we in de natuur tegen kunnen komen.

In het praktijkgedeelte van de avond worden verschillende technieken gebruikt om planten te bestuderen. Je  leert dan het nodige over de bouw van de plantencel, de bouw van de plant als organisme, het voortplantingssysteem en dergelijke.

Op de zaterdagexcursies bezoeken ze drie keer natuurgebieden in de omgeving en een keer gaan ze naar een verder gelegen gebied met bijzondere flora. Tijdens de excursies ga je de verschillende plantenfamilies beter leren kennen en leer je ook veel wilde planten benoemen.

De lesavonden zijn op donderdag 12 maart, 9 april, 7 mei en 18 juni in verenigingsgebouw De Stulp aan de Ostaderstraat 30 in Asten.

De excursies zijn op zaterdagochtend 14 maart, 9 mei, 23 mei en 27 juni.

De kosten voor deze cursus bedragen (inclusief koffie/thee) € 50 voor IVN-leden en € 60 voor niet-leden.

Aanmelden kan via www.ivnastensomeren.nl.


Trefwoorden: wilde planten cursus wilde planten ivn asten-someren
Geplaatst

zondag 02 februari 2020 | 13.55 uur

Laatst gewijzigd

zondag 02 februari 2020 | 16.25 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub