NWC pakt op het nippertje drie punten tegen Beerse Boys

NWC uit Asten wisselde op zondag 2 februari een prima eerste helft tegen Beerse Boys af met een moeizame tweede.

Bij rust leidden de oranjehemden zorgeloos met 2-0. Na rust knokten de gasten zich knap terug tot 2-2. Een minuut voor tijd zorgde Chesron Geuns er alsnog voor dat NWC de drie punten op ’t Root hield: 3-2.

Al vroeg waren de verhoudingen op het veld duidelijk. NWC had de bal, Beerse Boys trok zich massaal terug op de eigen helft.

In de eerste helft waren de beste kansen dan ook voor de formatie van Roel Nabuurs. Een gevaarlijke lage vrije trap van Douwe Hurkmans werd door enkele spelers getoucheerd, waarna de bal langs het doel rolde. De grootste mogelijkheid was voor Luuk Castelijns. Hij kreeg de bal op maat voor zijn voeten dankzij Chesron Geuns, maar de Astense middenvelder mikte met zijn mindere rechterbeen naast. Ook een veelbelovende NWC-aanval, waarbij Jeroen van Deursen alleen op Beerse Boys-keeper Rob Wilborts afstormde, leverde niks op omdat de later geblesseerd uitgevallen aanvaller ruzie kreeg met de bal. Nog binnen het half uur kreeg NWC eindelijk wat het verdiende, namelijk de voorsprong. Een scherp aangesneden vrije trap van Castelijns werd bij de eerste paal succesvol verlengd door Geuns, die de onzeker ogende sluitpost Wilborts te slim af was: 1-0.

Twee minuten voor rust toonde Castelijns opnieuw zijn kwaliteit, maar dit keer kreeg hij de treffer zelf op zijn naam. Zijn indraaiende vrije trap was listig genoeg om Wilborts te verschalken, want de doelman dook over de bal heen: 2-0. NWC had geen enkele moeite met de bezoekers, die eigenlijk in geen enkel opzicht een vuist konden maken in Asten.

Na rust kantelde het duel echter, tegen alle verwachtingen in. NWC startte nog wel aardig en stichtte gevaar via Mark Bosch, die een fraaie volley in huis had. Nu redde Wilborts wel bekwaam. In minuut 56 kreeg Beerse Boys de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen nadat arbiter Theelen naar de stip wees na een lichte overtreding van Martijn Henst. De NWC-captain trok volgens de scheidsrechter zijn tegenstander Niels van Heerbeek, die aanvankelijk niet zou starten maar toch begon vanwege een blessure van Jannes Mulders, neer in het strafschopgebied. Verdediger Ruud Willems knalde de strafschop overtuigend in de bovenhoek: 2-1.

NWC kreeg ondanks de teruggekeerde spanning nog wel voldoende kansen op 3-1, maar tot tweemaal toe stond Wilborts een goal van Geuns in de weg. Beerse Boys bleef veerkracht tonen en kwam op gelijke hoogte via Van Heerbeek. Hij ontsnapte aan buitenspel en schoot de bal via de vingertoppen van doelman Gijs Brüsewitz in de verre hoek, ondanks het genegeerde vlagsignaal van de Astense assistent-scheidsrechter Mitchell Janssen: 2-2. NWC liet zich de kaas van het brood eten en kon nauwelijks meer het spel spelen van voor rust, waardoor Beerse Boys bloed rook. Toen het treffen leek uit te draaien op een gelijkspel, besloot clubtopscorer Geuns anders. Bij de tweede paal gaf hij de bal het beslissende tikje nadat Leon van den Bosch de bal daar koppend neerlegde, waardoor hij zijn team en de thuissupporters in extase bracht: 3-2. Leidsman Theelen trok vervolgens nog flink wat tijd bij, maar de zege kwam niet meer gevaar.

Gezien de eerste helft een verdiende overwinning, maar de manier waarop was uiterst moeizaam na een pover maar hectisch tweede bedrijf op sportpark ‘t Root. Zondag 9 februari treffen de oranjehemden opnieuw een laag geklasseerde opponent, namelijk hekkensluiter Rood-Wit in Veldhoven.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Timo Janssen, Luuk Castelijns (76’ Teun van Erp / 90’ Damon Claessens), Jeroen van Deursen (38’ Aziz Sabbar) en Chesron Geuns.


Trefwoorden: nwc nwc asten beerse boys
Geplaatst

maandag 03 februari 2020 | 07.38 uur

Laatst gewijzigd

zondag 08 maart 2020 | 17.17 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub